29 / 03 / 2024

Fatih'te 18. sağlık ocağının temeli atıldı

Fatih'te 18. sağlık ocağının temeli atıldı

Mustafa Demir; kısa sürede Fatih'te sağlık ocaklarının sayısını 24'e tamamlayarak sağlıkta ‘Aile Hekimliği'ni hayata geçireceklerini açıkladı



Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fatih'teki 18'inci sağlık ocağının temelini atarken hedeflerinin kısa sürede Fatih'teki sağlık ocağı sayısını 24'e çıkararak aile hekimliği sistemini hayata geçirmek olduğunu dile getirdi. 
Son üç yıl içinde sağlık ocakları sayısı ikiden 17'ye çıkan Fatih'te 18'inci sağlık ocağının temeli de Fatih Belediyesi tarafından atıldı. Törende konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir; Seyyid Ömer Sağlık Ocağı'nın kısa sürede tamamlanacağını ve mahallelilerin yürüyerek sağlık hizmetleri almaya geleceğini dile getirdi. Bu sağlık ocağının Fatih'teki 18'inci sağlık ocağı olduğuna dikkat çeken Demir, “Biz göreve geldiğimizde Fatih'te iki sağlık ocağı vardı. Biz 2006 yılından başlayarak bugüne kadar bu sayıyı 17'ye çıkardık. Bugün de 18'incinin temelini atıyoruz” dedi.
 
Mustafa Demir, hedeflerinin sağlık ocakları sayısını 24'e tamamlamak olduğuna değinerek “Bu sayıyı 24'e tamamlarsak ve her sağlık ocağına 3 – 4 hekim atanırsa Fatih'te her dört bin kişiye bir hekim düşer ve aile hekimliği sistemini hayata geçirmiş oluruz. Böylelikle çocuk daha doğmadan ailesinin bilen hekimin gözetiminde olacak. Yaşlılarımızın ilaçlarının bittiği hekim tarafından takip edilecek.” dedi.
 
İşadamı Veysel Tosun'un sponsorluğunda yapılan Seyyid Ömer Sağlık Ocağı'nın öncekilerden farklı olacağına dikkat çeken Demir, “Bu sağlık ocağında bir psikolojik danışma merkezi bulunacak. Mahalleliler gelip buraya sorunlarını konuşabilecek ve ihtiyaçları varsa tedavi olabilecek. Ayrıca bu sağlık ocağı binasında bir de hukuk danışmanı olacak. Örneğin eşiyle ilgili sorunu olan bir hanım gelip avukata danışır gibi bu sorunu konuşabilecek.” dedi. Sağlık Ocağı kompleksi içinde bir de internet merkezi olacağını vurgulayan Demir, buradan da mahallenin gençlerinin yararlanacağını sözlerine ekledi.
 
Törende daha sonra Demir ve Seyyid Ömer Sağlık Ocağı'nın sponsoru işadamı Veysel Tosun ile Ak Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Baha Öğütken, birlikte temel attılar.


Geri Dön