26 / 04 / 2024

Fatih'te 6 milyon 750 bin TL'ye icradan satılık işyeri!

Fatih'te 6 milyon 750 bin TL'ye icradan satılık işyeri!

İstanbul İli , Fatih ilçesi, Kalenderhane Mahallesi'nde yer alan işyeri vasıdflı taşınmaz 6 milyon 750 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.



İstanbul İli , Fatih ilçesi, Kalenderhane Mahallesi'nde yer alan işyeri vasıdflı taşınmaz 6 milyon 750 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :


Tapu Kaydı :İstanbul İli , Fatih ilçesi, Kalenderhane mahallesi, 651 ada , 53 parsel sayılı 342.50 m2 yüz ölçümlü Bahçeli kargir ev nitelikli taşınmazın tamamı.

Özellikleri:İstanbul İli , Fatih ilçesi, Kalenderhane mahallesi, Cemal Taner Tosyalı çıkmazı ile Ce­mal Taner Tonyalı caddesinin kesiştiği köşede bulunan ve caddeden 52 kapı numarası alan 651 ada , 53 parsel sayılı taşınmazda mahallen yapılan incelemede ;342.50 m2 alanlı parselin tapu kaydında (eski eser) Bahçeli kargir ev nitelikli olduğu kayıtlı iken , fiili durumda ise parsel üzerinde KORKUSUZ İŞ MERKEZİ adı ile bilinen yapılaşmanın bulunduğu görülmüştür.Bodrum kat + zemin kat + 3 normal kat olmak üzere toplam 5 kattan oluşan ve bodrum kat, zemin kat ve 1. Normal katları yaklaşık 185 m2 , 2 ve 3 ncü normal katları yaklaşık 200 m2 alanlı olan yapı, işyeri olarak kullanılmaktadır. Dış cephesi sıvalı ve boyalı olup binaya cadde üzerinden giriş verilmiştir. Binanın zemin kat ile bodrum katı bir işyeri olarak kullanılırken , yine caddene müstakil bir kapı ile girilen lobi bölümünden çıkılan üst katlar ise “kız yurdu" adı altında kullanılmakta olduğu görülmüştür.Zemin kat ve bodrum kat : Katın ön cephesi camekanlı, alüminyum doğramalı olurken duvar­ları sıvalı /boyalı, zemini mermer kaplamalıdır. Caddene aliminyum doğramalı cümle kapısı ile girilen ve Erkek giyim konfeksiyonu imalat ve toptan satışın yapıldığı bölüm , Teşhir alanı olarak kullanılırken , bu kullanımına uygun olarak tefrişlidir. Bölümün sol tarafındaki alan ise camekanlı alüminyum doğrama ile yazıhane/ofis amaçlı ayrılmıştır, zemini parke kaplamalı­dır. Ofisin hemen yanından ise alüminyum doğramalı kapıdan geçilerek mermer basamaklı merpenle bodrum kata iniş verilmiştir. Tek mekan olarak inşa edilen bodrum katın depo ve imalat bölümü olarak kullanıldığı görülmüştür. Katın duvarları, sıvalı ve boyalı , zemini mer­mer plak kaplamalıdır. Kız yurdu olarak kullanılan bölüme ise caddeden alüminyum doğramalı ca­mekanlı bir kapıdan giriş verilmiştir. Yaklaşık 30 m2 alanda lobi olarak kul­lanılan bölüm yer almaktadır. Buradan mermer basamaklı , korkuluktu mer­penle üst katlara çıkış verilmiştir. Normal katların ,teras kata kadar , ay­rıca asansörle de ulaşımı sağlanmaktadır. Normal katlarda merpen ve asansörden çıkışta odalara dağılımın sağlandığı hol alanı yer alırken , kat­larda genelde 9 adet odası yer alıştır. Otel odası konseptinde düzenlenen bu piyeslerin içinde ayrıca banyosu mevcuttur. Amerikan panel kapılı, pen­cereleri çift camlı pvc doğramalı , zemini laminant parke , duvarları sıvalı ve boyalı , tavan birleşimleri kartonpiyerli , banyoda duşa kabin , klozet ta- “î ye savabosu mevcuttur. 2 nci katta . fotoaraflarda gözüktüğü üzere cumbaları yer al­mıştır. 3.normal katta ise alt kattaki cumbaların simetrisinde açık balkon ve yine cumba alanları mevcuttur.

3.normal katın üzerinde ise teras kat yer almıştır. Katta alttaki katlardaki odalarla aynı ince inşaat kalitesini taşıyan 5 adet oda , hol, mutfak alanı yer alırken , yaklaşık 40 m2 alanlı bölümde teras balkonu olarak ayrılmıştır. Burada müşterilerin yemek çay , dinlenme imkanla­rının sağlanması amacına yönelik masa ve sandalyeler mevcuttur. Yine teras balkondan girilen WC piyesi yer almıştır.Yapıda elektrik, sıhhi tesisat, doğalgaz tesisatının mevcut olduğu ve yapının Belediye hiz­metlerinden yararlandığı görülmüştür.Tapuda eski eser kaydı olan taşınmazın , dosyasında mevcut 10.01.2014 tarihli bilirkişi raporu kaydına göre; binanın takribi 1998 yılında elden geçtiği , 3. Normal katan merpenle çıkılan çatının ise teras çatı olduğu kayıtlardadır. Ancak tarafımca yapılan tes- bitte , teras çatıya ilave inşaat yapılmış ve katın 40 m2 alanlı bölümü teras balkonu olarak ayrılırken devamının kapalı alan haline dönüştürüldüğü ve bu alanın yurt kapsamında kullanıma alınmış olduğu yukarıda kayda alınmıştır. Sonradan yapılmış olan bu ilave inşaatın ruhsata bağlanıp bağlanmadığı dosya kayıtlarında bulunmamaktadır. Satışa konu taşınmaz, tarihi yarımada içinde yer alırken Vefa Lisesi ve İstanbul üniversitesi yakınında yer alırken yine Büyükşehir belediye Bşk binasına kısa me­safelidir. Ana arter olan Şehzadebaşı caddesine paralel cadde üzerinde konumlanmışttr. Ak­saray'a, Eminönü ve Fatih'e obüs duraklarına, çarşıya kısa mesafeli olurken yine yürüme me­safesinde  Marmaray  ile bağlantılı metro durağı yer almaktadır. Yöre kamu hizmetlerinden yararlanırken , ulaşım imkanları çok müsaittir.



İmar Durumu : Fatih Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 03.07.2013 tarih ve Gd.9115 sayılı yazısında :"İstanbul İli . Fatih ilçesi. Kalenderhane mahallesi. 651 ada . 53 oarsel savılı verin : 5366 savılı vasava aöre Kentsel Yenileme Alanında kalmakta olup, söz konusu parsele ilişkin Etüd Proje Müdürlüğünün ilgi (b) yazısında; "5366 sayılı "Yıpranan Tarihi ve Kül­türel Taşınmaz Yarlıkların Yenilerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması" hakkındakiyasa ve 14.12.2005 tarih 26023 sayılı uygulama yönetmeliği kapsamında 24.05.2006 tarih ve 2006/10501 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Süleymaniye, Hacı Kadın, Kalen- derhane, Molla Hüsrev, Hoca Siyasettin, Saride mir, Yavuz Sinan ve Demirtaş Mahallelerinden oluşan alan "Süleymaniye Yenileme Alanı" olarak belirlenmiştir. Süleymaniye Yenileme Alanı ile ilgili işlemleri yürütmek üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Eminönü Belediyesi arasında protokol imzalanmış olup, bu protokole göre yenileme alanı 5 etaba ayrılmıştır.Söz konusu alanda yer alan 651 ada, bu protokol gereğince İstanbul Büyükşehir Bele­diye Başkanlığı Etüd ve Projeler Daire Başkanlığı Tarihi Çevre Koruma Müdürlüğü'nce çalışmaları yapılan 1. etap içerisinde kalmakta olup söz konusu ada avan projesi, 01.05.2008 tarih ve 139 sayı ile İstanbul Yenileme Alanları Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Müdürlüğü'nce onaylanmış olup, onaylı avan proje 08.01.2010 tarihli ve M.34.06.FAT.0.1010-604-99-78 sayı ile Müdürlüğünüz 'e iletilmiştir. " denilmekte" veBahsi geçen 651 ada, 53 parsel Süleymaniye Yenileme Avan Projesinde ko­nut alanında kaldığı ve tescilli eski eser olduğu bildirilmiştir.


Kıymeti : 6.750.000,00 TL

1. Satış Günü : 17/07/2017 günü 09:30 - 09:40 arası

2. Satış Günü : 17/08/2017 günü 09:30 - 09:40 arası

Satış Yeri : İSTANBUL 10.İCRA MÜDÜRLÜĞÜ MEZAT SALONU


Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesini İstanbul 10.İcra Müdürlüğü T. Vakıflar Bankası Çağlayan Adliye Şubesinde bulunan TR**********************07 İBAN numaralı hesabımıza T.C kimlik ve dosya numarası yazılarakyatırılması veya bu miktar kadar milli bir bankanın “şartsız, kesin ve süresiz” teminat mektubunu vermeleri veya Vakıfbank Bankomat kartı olanları Müdürlüğümüzde bulunan POS cihazından yatırmaları lazımdır. Yabancı para kurunda günlük değişimler olmasıve 805 sayılı Kanun'un 1. maddesine göre “döviz” teminat olarak kabul edilmez. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- İİK.127.Md. GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (Mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara takip ilgililerine gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanentebliğ olunur.

7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2013/102 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.21/04/2017


Geri Dön