29 / 03 / 2024

Fatma Güldemet Sarı görevi, İdris Güllüce'den devraldı!

Fatma Güldemet Sarı görevi, İdris Güllüce'den devraldı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 64. Hükümet'te Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Fatma Güldemet Sarı, görevi İdris Güllüce'den devraldı.



Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 64. Hükümet'te Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Fatma Güldemet Sarı, görevi İdris Güllüce'den devraldı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığında da devir teslim töreni gerçekleştirildi. İdris Güllüce, törende yaptığı konuşmada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı yeni kabinenin Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi. 


Sarı'ya yeni görevinde başarılar dileyen Güllüce, "Kendisinin insanlığa, çevreye hayırlı hizmetler yapmasını temenni ediyorum. Buradaki arkadaşlara da 'Allahaısmarladık' diyorum" ifadesini kullandı.


Fatma Güldemet Sarı ise Güllüce'ye hazırladığı karşılama için teşekkür etti.


Bunun bir bayrak yarışı olduğunu ve bayrağı devraldıklarını belirten Sarı, şöyle konuştu: 


"Sayın Bakanımın bize emanet ettiği projelerin devam etmesi ve daha güzel projelere imza atma noktasında bu bayrağı taşıyacağız. Biz de görev süremiz dolduğu zaman bu emaneti bizden sonra gelecek olan arkadaşlara devredeceğiz. Bu kutsal bir emanettir. Görevimizin ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın bize emanet ettiği bu görevi en iyi şekilde, layıkıyla yerine getiririz."


Bakan Sarı, Bakanlığı döneminde Güllüce'nin düşüncelerinden faydalanmak için kendisini arayacağını belirtti. 


Bakanlıkta çalışanlara da 'hayırlı olsun' temennisinde bulunan Sarı, "Hedefimiz 2023. Türkiye'yi daha güzel günlere taşımak için çok çalışmamız gerekiyor. 1 Kasım seçimleri bize çok büyük sorumluluk ve görev yükledi, bunun bilincindeyiz. Bu görevi layıkıyla yerine getirmek için elimizden gelen çalışmayı yapacağız" diye konuştu.


Sarı, çok güzel bir kadronun iş başına geldiğine dikkat çekerek, "Allah utandırmasın" dedi.


Devir teslim töreninin ardından Sarı ve Güllüce birbirine çiçek takdim etti.


- "Kadınlarımızı temsilen bu görevde elimden geleni yapacağım"

Basın mensuplarının sorusu üzerine, kabinede iki kadın bakanın görev almasına ilişkin değerlendirmede bulunan Sarı, şunları kaydetti:


"Çok büyük gurur duyuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız, bu görevi bizlere layık görmüş. Bütün milletvekillerimizi ve kadınlarımızı temsilen bu görevde elimden geleni yapacağım. Zaten biz ilk günden beri, 7 Haziran'dan beri kadınlar olarak, Meclis'teki AK Partili kadınlar olarak beraber hareket etme noktasında bir karar almıştık. Bundan sonra da bu Bakanlık hepimizin Bakanlığı."


Bakan Sarı, "Çevre ve şehircilik anlamında elimizden gelen en güzel hizmeti yapmaya çalışacağız. Çok güzel kadrolarımız var. Hükümetimiz de çok güzel kadrolardan oluşuyor. Hep beraber Türkiyemiz için, memleketimiz için çok güzel hizmetler vermek üzere yola çıktık" diye devam etti.


Bakanlığı döneminde hayata geçirecekleri projelere ilişkin de açıklamalarda bulunan Sarı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çok geniş bir alanı kapsadığını belirterek, kentsel dönüşüm konusunda bazı projelerin gündemlerinde olduğunu vurguladı.


Kendisinin mimar olduğunu hatırlatan Sarı, bakanlık kadrosunu da en iyi şekilde çalışacak kişilerden oluşturacaklarını söyledi. 


Başbakan Davutoğlu'nun başbakanlığında kurulan Bakanlar Kurulu, şu isimlerden oluştu:

 "Başbakan Yardımcıları: Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek, Yalçın Akdoğan, Yıldırım Tuğrul Türkeş, Lütfi Elvan


Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Sema Ramazanoğlu  


Avrupa Birliği Bakanı: Volkan Bozkır 


Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri Işık


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu


Çevre ve Şehircilik Bakanı: Fatma Güldemet Sarı


Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu 


Ekonomi Bakanı: Mustafa Elitaş


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak


Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay Kılıç


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik 


Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkçi 


İçişleri Bakanı: Efkan Ala


Kalkınma Bakanı: Cevdet Yılmaz


Kültür ve Turizm Bakanı: Mahir Ünal


Maliye Bakanı: Naci Ağbal


Milli Eğitim Bakanı: Nabi Avcı


Milli Savunma Bakanı: İsmet Yılmaz


Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu


Sağlık Bakanı: Memhmet Müezzinoğlu 


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Binali Yıldırım"




AA




Bu haber Vatan Gazetesi'nde şöyle yer aldı:




İnşaat sektörü yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'dan modern şehirleşme çalışmaları bekliyor.


Merakla beklenen yeni kabinenin kurulmasıyla 64’üncü hükümette bakanlık görevini yürütecek isimler de belli oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak göreve gelen ismin  Adana  Milletvekili Fatma Güldemet Sarı olması inşaat sektöründe de yankı bulurken, sektör temsilcileri kentlere ‘kadın eli’ değmesinin olumlu olacağını belirtiyor.


Sektör ivmesini sürdürecek


Seçim sonrası oluşturulan yeni ‘A Takımı’ndan son derece umutlu olduklarını ifade eden BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, “İdari seçimler ekonomiye olduğu kadar iş dünyasının istikrarına da her zaman doğrudan etki etmiştir. Biz, bu yıl ülke olarak bu etkileri iki kat fazla yaşadık. Evet, sektörlerde dalgalanmalar oldu ancak 1 Kasım’dan sonra sandıktan çıkan sonuç güzel günlerin habercisi oldu. Önümüzde 4 yıl boyunca seçim atmosferini yaşamayacağımız bir sonuç çıkmasından iş dünyasının olumlu etkileneceğine, sektörlerin de ivmesini sürdüreceğine inanıyoruz” dedi.


Gündemin etkisiyle son birkaç aydır adımlarını yavaşlatan inşaat sektörünün 1 Kasım sonrası rahatladığını kaydeden Bezci, şunları söyledi:


“Modern şehirler kurma noktasında inşaat sektörü olarak hükümetin ve yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı’mızın başarılı çalışmalara imza atacağına yürekten inanıyoruz. Göreve Fatma Güldemet Sarı’nın gelmesi ise bizi oldukça memnun etti. Mimarlık geçmişi olan meslektaşım bir ismi bakan konumunda görmek inşaat sektörü olarak bize güven veriyor. Yeni bakandan modern şehirleşmeye dair adımların atılmasına yönelik çalışmalar ve teşvikler bekliyoruz. Eminiz ki yeni bakanımızla kentlere değecek ‘kadın eli’ modern Türkiye’nin şekillenmesine önemli katkı sağlayacak.”


Efe Bezci, “Besa Grup olarak, ülkemizi el ele yarınlara taşımak adına kaotik durumların son bulmasını diliyor, yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı’mız Fatma Güldemet Sarı ve tüm hükümet üyelerine önümüzdeki dönemde başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.


Vatan 



Haber Adana Ekspres Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Bütün kadınları ve milletvekillerimizi temsilen bu görevde elimden geleni yapacağım" dedi. 


Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan 64. Hükümet'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine getirilen Fatma Güldemet Sarı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda düzenlenen törenle görevi İdris Güllüce'den devraldı. 


Yaptığı konuşmada bayrağı devraldıklarını belirten Sarı, inşallah Sayın Bakanımı bize devrettiği projelerin devam etmesi ve yeni projelere imza atma noktasında bu bayrağı taşıyacağız. Bizde görev süremiz dolduğunda bizden sonra gelecek arkadaşlarımıza bayrağı devredeceğiz. Bu kutsal bir emanettir, görevimizin ve sorumluluğun bilincindeyiz. Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Hedefimiz 2023, Türkiye'yi daha güzel günlere taşımak için çok çalışmamız gerekiyor. 1 Kasım seçimleri bize çok büyük sorumluluk ve görev yükledi" ifadelerini kullandı. 


"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koltuğuna oturan ilk kadın bakansınız. Neler hissediyorsunuz?" sorusuna Sarı, "Çok büyük gurur duyuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız bu göreve layık görmüş. Bütün kadınları ve milletvekillerimizi temsilen bu görevde elimden geleni yapacağım. Zaten biz ilk günden beri, 7 Haziran'dan beri hep beraber kadınlar olarak Meclis'te AK Partili kadınlar olarak beraber hareket etme noktasında karar almıştık. Bu bakanlık hepimizin bakanlığı. İnşallah bundan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı anlamında biz elimizden gelen en güzel hizmeti yapmaya çalışacağız" cevabını verdi. 


Sarı, kentsel dönüşüm projelerinin gündemlerinde olduğunu sözlerine ekledi. İdris Güllüce ise, millete hayırlı olması temennisinde bulunarak, Bakan Sarı'ya başarılar diledi. 


Adana Ekspres Gazetesi




Geri Dön