26 / 04 / 2024

Fatma Güldemet Sarı kimdir?

Fatma Güldemet Sarı kimdir?

Mimar Fatma Güldemet Sarı, Ak Parti'den Adana Milletvekili Adayı oldu. Asıl mesleği mimarlık olan Fatma Güldemet Sarı kimdir? Fatma Güldemet Sarı, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Fatma Güldemet Sarı...



Fatma Güldemet Sarı kimdir?

Fatma Güldemet Sarı, 1970 doğumlu. İlköğrenimini  Adana  Atatürk İlkokulunda, orta ve lise öğrenimini Tarsus Amerikan Koleji'nde tamamladı. 1993 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu.  1996 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı.  Fatma Güldemet Sarı özgeçmişini şu şekilde anlatıyor;

        

"Nurdağ Kireç Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.'de şirket ortağıyım Aynı zamanda Sarılar Mimarlık Ltd. Şti.'de şirket ortağı ve mimari proje sorumlusu olarak çalışmaktayım. 

         

Aktif siyaset hayatıma 2008 yılında AK PARTİ Çukurova Kurucu İlçe Başkanı olarak başladım. 2011 yılı genel seçimlerde Adana 7.Sıra milletvekili adayı oldum. 


2012-2014 yılları arasında AK PARTİ Adana İl Yönetim Kurulu Üyesi, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevinde bulundum. Milletvekili aday adaylığı süresine kadar bu görevime aralıksız devam ettim. 

          

25. Dönem milletvekilliği seçimlerinin Ülkemize ve Adanamıza hayırlı olmasını diliyorum."


24 Kasım 2015;

Fatma Güldemet Sarı, 64. Hükümette Çevre ve Şehircilik Bakanlığına getirildi.





Geri Dön