29 / 03 / 2024

Fatma Güldemet Sarı: Sur içi toplu konut alanı değildir!

 Fatma Güldemet Sarı: Sur içi toplu konut alanı değildir!

Fatma Güldemet Sarı, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yapılacak çalışmalara ilişkin "Sur içi toplu konut alanı değildir. Sur içi kentsel sit alanıdır. Orada yapılan yapılaşma belirli bir düzen içerisinde olacaktır" dedi.



Bakan Sarı, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, ilgili bakanlıklar olarak Sur ilçesi için kollarını sıvadıklarını söyledi.


Operasyonların bitmesinin ardından Sur ilçesinde sahada çalışmalara başlayacaklarını anlatan Sarı, "Sur içi toplu konut alanı değildir. Sur içi kentsel sit alanıdır. Orada yapılan yapılaşma belirli bir düzen içerisinde olacaktır. Yapıların yüksekliği, kesinlikle Sur yüksekliğini aşmayacaktır. Yapıların zemin artı bir veya iki kat olarak yapılması sınırı gelmiştir. Çünkü burası koruma amaçlı imar planı çerçevesine alınmıştır" diye konuştu.


Sarı, buradaki yapıların bilinen toplu konut yapıları şeklinde olmayacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:


"Sur ilçesinin yapısına göre yapılacak evler en kısa zamanda hayata geçirilecektir. Bu yapılar Sur içerisinde değil, rezerv alanı denilen şehrin başka mahallerinde ayrılmış olan alanlarda yapılacak. Kadınlar ve gençler için sosyal alanda ihtiyaçlarına cevap verecek birimler de olacak. Sur'un geleceği için belkide en hayırlı süreç önümüze gelecek."


Partililerden vatandaşlara bölücü terör örgütünün saldırılarından dolayı mağdur olan kişilere şefkat elini uzatacak kadar güçlü bir devlet olduklarını anlatmalarını isteyen Sarı, Van depremi ve Suriye'deki iç karışıklıktan kaçarak mağdur olan vatandaşlara yapılan destekleri örnek olarak gösterdi.


- "Önemli olan vatandaşlarımızın güvenliğinin sağlanması"


Operasyonların bitmesiyle bölgenin terör belasından kurtulacağını, vatandaşların hayat standartlarının ve istihdamın artığı bir Diyarbakır'da yaşamaya başlayacaklarını dile getiren Bakan Sarı, şunları kaydetti:


"Bizim için önemli olan vatandaşlarımızın güvenliğinin sağlanmasıdır. Güvenlik sağlandıktan sonra gerekli tüm çalışmalar yapılacak. Parti teşkilatı olarak gençler ve kadınların bu süreçte mağdur olan aileleri bularak dertlerini dinlemeleri lazım. Kafası karışık olan vatandaşlara Sur'da yapılacak çalışmaları anlatın. Eline çantasını alarak, çocuğunun elinden tutarak, evini terk etmek zorunda kalan vatandaşlarımız valilik ve kaymakamlığa gitme bilincinde olmayabilir. Mağdur olan vatandaşlarımızı kaymakamlık ve valiliğimize yönlendirin. Ekiplerimiz her zaman mağdur olan vatandaşların ihtiyaçlarına cevap veriyor. Konut ve barınma gibi her türlü ihtiyaçları karşılanıyor."


Bakan Sarı'ya, ziyaretinde AK Parti milletvekilleri Galip Ensarioğlu ile Ebubekir Bal da eşlik etti.


AA




Haber Hürriyet gazetesinde şu şekilde yer aldı;


Çevre ve Şehircilik Bakan Fatma Güldemet Sarı, Diyarbakır Sur'un kentsel SİT alanı olduğunu belirterek, "Sur'un içinde toplu konutla ilgili hiçbir yapı olmayacak. Sur'un içinde toplu konutun  yeri yoktur" dedi.

Sarı, Silopi'de hayatın normalleşmeye başladığını belirterek bilançosunu da açıkladı.


Silopi'de yapılan çalışma ile 27 binanın yıkıldığını, 342 binanın da ağır hasarlı olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Sarı, "Bunun maliyeti sonra ortaya çıkacak ama zarar gören konutların yerine yeni konut çalışması yapılacak" diye konuştu. 


Hürriyet


Geri Dön