27 / 04 / 2024

Fatma Şahin: Gaziantep Aydınlar'da kentsel dönüşümü uygulayacağız!

Fatma Şahin: Gaziantep Aydınlar'da kentsel dönüşümü uygulayacağız!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Asri Mezarlığın devamında bulunan Aydınlar Mahallesi 'nin kentsel dönüşüm alanı yapılacağını söyledi. Şahin, "Türkiye ve Gaziantep için mücadele ediyoruz" dedi.



Fatma Şahin, Gaziantepli vatandaşların yaşam alanlarını en iyi imkanlara getirmek için yazlı kışlı, geceli gündüzlü çalışmalara devam ettiklerini ifade etti. Şahin, "Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak, daha fazla konut, daha fazla yeşil alan ve daha fazla yaşam memnuniyeti sağlamak için çalışıyoruz. Yaşam kalitesinin arttığı bir Türkiye ve Gaziantep için mücadele ediyoruz" dedi. 


Büyükşehir Belediyesi olarak şuanda en önemli kentsel dönüşümün Aydınlar Mahallesi olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, burada 700 konut yapacaklarını söyledi. Temelini en kısa zamanda yapacaklarını işaret eden Şahin, Gazikent Mahallesi'ne eşdeğer bir mahalle oluşturacaklarını kaydetti. Buradaki vatandaşları yeni yapılan konutta taşıyacaklarını açıklayan Başkan Fatma Şahin, "Çünkü buradaki vatandaşlarımız mezarlık ile iç içe ve mağaraların üzerinde yaşıyorlar. Risk alanı var, halkımızın burada yaşamasına gönlümüz razı olmaz. Bakanlar Kurulu kararını da çıkardık ve hızlı bir şekilde yapımına başlıyoruz" diye konuştu. 


Organize Sanayi Bölgesi'nin arka tarafında yapmayı düşündükleri Uydu Kent Projesi'nde 50-60 bin kişinin yaşayabileceği bir yerleşim yeri yapılacağını dile getiren Şahin, "Hakikaten işçisiyle, işvereniyle, mühendisiyle ciddi bir yaşam alanı olacak. Camisi, okulu, yeşil alanı, alış veriş merkezleri ve sosyal alanlarıyla güzel bir yaşam merkezi olacak. Bu ayın sonunda  TOKİ  ile kentsel tasarım projesine başlayacağız. En kısa zamanda da temelini atacağız" şeklinde konuştu. 


Adana İlk Haber


Geri Dön