28 / 03 / 2024

Fatma Şahin: Gaziantep'te konut alanına çok ihtiyacımız var!

Fatma Şahin: Gaziantep'te konut alanına çok ihtiyacımız var!

Fatma Şahin, “Özellikle konut alanına çok ihtiyacımız var. TOKİ Başkanımız ile görüştüm ve Gaziantep’e davet ettim. En kısa zamanda Gaziantep’e gelecekler. Konut ihtiyacımızı yerinde görüp inşallah bize bu konuda destek verecekler” şeklinde konuştu.




Tüm ilçelere şehir meydanları ve büyük parklar yapmayı hedeflediklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Özellikle konut alanına çok ihtiyacımız var.  TOKİ  Başkanımız ile görüştüm ve Gaziantep’e davet ettim. En kısa zamanda Gaziantep’e gelecekler. Konut ihtiyacımızı yerinde görüp inşallah bize bu konuda destek verecekler” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehir dışında Gaziantep’i temsil eden derneklerin kentin kültürünü ve geleneklerini yansıttığını ifade ederek, “Bu derneklerimiz bizim aynamız. Herkes kent dışına çıkamıyor. Dışarıda kent sevdasını taşımak ve yaşatmak ayrı bir güçtür” dedi.

Gaziantep Dernekleri Federasyonu’nun üyelerini kabul eden Şahin, federasyon üyelerine Gaziantep’in geleceğine dair plan ve projelerini anlattı. İnsanların ideolojilerini bir kenara bırakarak kenti ve memleketi için hayırlı olan projelere katkı sunması gerektiğini ifade eden Şahin, “Bunun için bir ortak bir noktada buluşmamız lazım. Ortak alanlarımızı çoğaltmamız gerekiyor. Öyle ki bu yerel yönetimlerde daha da önem arz ediyor” diye konuştu.

Yeni seçilen federasyon üyelerine “hayırlı olsun” dileklerini de ileten Başkan Şahin, göreve başlarken Gaziantep’teki birçok STK ve Oda temsilcilerinden görüş aldığını kaydetti. “Biz düğmeyi baştan doğru düğmelemek istiyoruz” diyen Şahin, “Düğmeyi yanlış düğmelerseniz görüntünüz de yanlış olur” ifadesini kullandı. 

Yeni Büyükşehir Yasasında tüm ilçelere hizmet vermek durumunda olduklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, buralarda GASKİ ve itfaiye teşkilatlanmasını güçlendirdiklerini, bunun yanı sıra alt yapı ve su hizmetlerine öncelik verdiklerini aktardı. Gaziantepliler olarak Gaziantep’in adını ve kültürünü dışarıda iyi temsil etmek gerektiğine vurgu yapan Şahin, “Bu alanda bir lobi oluşturmalıyız. Lobi kentler arasında da ülkeler arasında da aynıdır. Bunun için biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız” değerlendirmesini yaptı.


Gaziantep Sabah

 



Geri Dön