28 / 03 / 2024

Fatma Şahin: Gaziantep'te konut ihtiyacı çok fazla!

Fatma Şahin: Gaziantep'te konut ihtiyacı çok fazla!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 30 Mart yerel seçimlerinde kadın seçmenlerden önemli bir oy aldığının belirterek, “Bütün Anadolu Kadınları adına koltuğa oturdum ve başaramama gibi bir lüksüm yok” dedi...




Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 30 Mart yerel seçimlerinde kadın seçmenlerden önemli bir oy aldığının belirterek, “Bütün Anadolu Kadınları adına koltuğa oturdum ve başaramama gibi bir lüksüm yok” dedi.


Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanı şahin, katıldığı bir ulusal televizyon kanalında Mahalli İdareler Seçimi öncesi ve sonrasındaki gelişmeleri değerlendirdi. Gaziantep’in cazibesi olan ve katma değeri her geçen gün artan bir şehir olduğunu vurgulayan Şahin, “12 yılın birikiminin sonucunda biz Gaziantepliler birbirimizi çok iyi anladık. Bir şehir düşünün ki bütün medeniyetlere ev sahipliği yapmış, tarih ve kültürel yönü ile bugün dünya gündemine giren bir şehir olmuş. Bu zenginliğin örneklerinin başında bugün pek gündeme gelmeyen ve gün yüzüne çıkmayan bir Karkamış Antik Kenti var. Japonya heyeti, ‘Karkamış Antik Kenti ortaya çıkarırsanız dünya tarihini değiştirirsiniz’ dedi. Şuanda burada İtalyan ve Türk ortak ekibi çalışmalarını sürdürüyor” dedi.


Şahin, Gaziantep’in sanayi potansiyeli ile Türkiye’nin önde gelen kentlerinden olduğunu aktararak şöyle konuştu:


“125 bin çalışanı olan organize sanayisi ile Ortadoğu’nun üretim merkeziyiz. Gıda, halı, makine halı üretiminde çok başarılıyız. Halı üretiminde Türkiye'nin yüzde 80 halısını üretiyoruz. Haritada yerini zor bulduğumuz ülkelere ticaret yapılıyor. İşte Gaziantep böylesine iki yönlü bir şehir. Kentimiz gelecekte yükselen bir değer olacak. Yeter ki vizyonu yüksek tutalım. Her alanda proje ürettik. Neden bir insan Gaziantep'e gelsin. Bunun farkını ortaya koyacak çalışmalar yapıldı. Gelen turistin günü birlik değil yatılı kalması lazım. 2002 yılında 5 yıldızlı otel 1 tane idi. Şimdi 11 tane oldu. Suriye meselesi çözülürse turizm alanında büyük gelişme olacak. Özel sektör neden yatırım yapar, yükselen bir değer olduğunu görünce ona göre yatırım yapar.”


Gaziantep’te önemli sorunlar arasında ulaşım ve imarın olduğunu belirten Şahin, “Kentin yüzde 70’i hala gecekondu konumunda. Daha önceden gelen çarpık bir yapılaşma var. Ama bunu şimdi durdurduk. 2002'den bu yana gecekondu yapımını durdurduk ama konut ihtiyacı da çok fazla.


Sosyal devlet olarak şehrin fotoğrafını ortaya koyuyoruz. Çalışan kadının en temel ihtiyacı kreş ve bakım merkezi. Bir tarafta da göçle gelen Türkçe bilmeyen kadınlar var. İhtiyaçlar farklı. Belediyenin içindeki kapasiteyi güçlendirmemiz lazım. İlk önce doğru insanı doğru yere koymak, ikincisi para kaynağı ve bilgi. Bu 3 şeyde sorunları çözecek şeyleri ortaya koyarsak daha başarılı oluruz. Projelerimize de hemen başladık. Gaziantepliler için en güzelini ve iyisini yapmak için çalışacağız” şeklinde konuştu.



Gazete A24


Geri Dön