16 / 04 / 2024

Fatma Şahin Gaziantep'teki yeni projelerin müjdesini verdi!

Fatma Şahin Gaziantep'teki yeni projelerin müjdesini verdi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin görevde olduğu bir buçuk yıl zarfında yapılan çalışmaları yerinde anlattı ve yeni projelerin de müjdesini verdi.



KAMU KURUMLARI ŞEHİR DIŞINA


Gaziantep’in şehir merkezinde yer alan kamu kurumlarını şehir dışına taşımayı çok istediklerini belirten Şahin, “Tugay Komutanlığı yanında 100 dönümlük bir alan var. Askeriyeden orayı alırsak, tüm kamu kurumlarını oraya taşıyacağız ve Gaziantep’in geleceği rahatlayacak” dedi.


TRAFİK RAHATLIYOR


İbrahimli ve Güvenevleri İpekyolu’na bağlayacak olan köprülü kavşağın inşaatının bitmek üzere olduğunu belirten Şahin köprülü kavşağın 15 gün sonra hizmete girmesiyle ulaşımın daha da kolay olacağını ve trafikte sıkışmaların yaşanmayacağını kaydetti.


FISTIK ARAŞTIRMA HALKA AÇILIYOR


Binevler Mahallesindeki Fıstık Araştırma Enstitüsü'nün yerine yapılan 150 dönümlük parkın ilk etabının Şubat ayı içinde hizmete gireceğini belirten Şahin,” Söz konusu alanda Antep fıstığı ağacının meyve vermesi, fidan hali, fıstığın toplanması, işlenmesi, fıstıktan elde edilen ürünleri görme imkanımız olacak” dedi. Yaptığı çalışmaları yerinde inceleyen Şahin, Gaziantep’e hayat verecek projeleri ile ilgili son durumları da açıkladı. Gaziantep’in şehir merkezinde yer alan kamu kurumlarını şehir dışına taşımayı çok istediklerini belirten Şahin, “Tugay Komutanlığı yanında 100 dönümlük bir alan var. Askeriyeden orayı alırsak, tüm kamu kurumlarını oraya taşıyacağız ve Gaziantep’in geleceği rahatlayacak. Ayrıca ahırlar konusunda da sona geldim. 2-3 ay içerisinde tüm ahırlar yıkılmış olacak. Sayıları 40 civarında olan dericiler de kooperatif kurdu. Onlara yer göstereceğiz ve şehir içerisinden çıkacaklar. Briketçileri de şehir dışına taşıyacağız. Yoğunluğa sebep olan ve kötü bir görüntüye sebep olan her şeyi dışa taşımak istiyoruz. Bir diğer önemli projemiz de İpek Yolu ile İbrahimli’yi birbirine bağlayan şehir gösteren villalarının yakınındaki kavşak. 15 gün sonra bu kavşak da hizmete girecek” diye konuştu.


KONUT SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ


Şahin, görevde bulunduğu süre içerisinde kentin daha modern ve yaşanabilir olması için çalıştığını söyledi.Bugüne kadar hayata geçirilen tüm çalışmalarda halkın önceliklerine ve kentin ihtiyaçlarına göre hareket ettiğini belirten Şahin, "Göreve geldiğimizde şehrin öncelikli sorunlarının ulaşım ve konut olduğunu tespit ettik. Bu noktada ilçe belediyelerimizle hızlı şekilde kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık verdik. Bir yandan da adeta yeni bir şehir kurmak için  TOKİ  ile işbirliğine giriştik. İnşallah önümüzdeki dönemde kentin konut ihtiyacını büyük ölçüde gidereceğiz" diye konuştu. Ulaşım sorunlarını giderebilmek adına kısa ve uzun vadeli planlar hazırladıklarını aktaran Şahin, kentin farklı noktalarındaki köprülü kavşakları bir an önce tamamlamaya çalıştıklarını kaydetti. Şahin, sosyal ve ekonomik yaşantıyı güçlendirmek için yürüttükleri çalışmaları da anlattı.


FISTIK ARAŞTIRMA YERİ HALKA AÇILACAK


Şahin, Binevler Mahallesindeki Fıstık Araştırma Enstitüsü'nün yerine yapılan alanda incelemelerde bulundu.Şahin, Gaziantep'in fıstıkla kaderini birleştirmiş bir kent olduğunu dile getirdi. Dolayısıyla kentle özdeşleşen unsuru daha iyi kullanmaya çalıştıklarını ifade eden Şahin, "Bizim Gaziantep'te yaşamasına rağmen fıstığın ne kadar zahmetli bir dönemden geçerek sofraya ulaştığını bilmiyor. İl dışındaki insanlarda da hiç bilmiyor. O yüzden bu fikir gündeme geldi ve ilgili bakanlığa durumu aktardık. Onlarla yaptığımız görüşmeler neticesinde de araştırmaların yapıldığı enstitünün parka çevrilerek halka açılmasına karar verdik" dedi.


İLK ETAP ŞUBAT’TA AÇILIYOR


Tamamlandığında 150 dönümlük alanı kapsayacak olan parkın 72,5 dönümlük ilk etabının Şubat ayı içerisinde hizmete açılacağını aktaran Şahin, şöyle konuştu: "Söz konusu alanda Antep fıstığı ağacının meyve vermesi, fidan hali, fıstığın toplanması, işlenmesi, fıstıktan elde edilen ürünleri görme imkanımız olacak. Dolayısıyla herkes fıstığımızın tarihini ve günümüzdeki kullanım alanları hakkında daha fazla fikir sahibi olacak. Burada ayrıca dinlenme alanları, oyun alanları ve yürüyüş parkurları da olacak. Dolayısıyla tamamen bir yaşam alanı haline gelecek."


17 METRELİK FISTIK HEYKELİ YAPILACAK


Parkın girişine 17 metre yüksekliğe sahip fıstık tanesinin tasvir edildiği heykelin de yerleştirileceğini belirten Şahin, parkın inşaatı sırasında hiç bir ağacın kesilmesine izin vermediklerini vurgulayarak, sosyal donatı alanlarının daha önceden lojman olarak kullanılan yerlere inşa edildiğini kaydetti. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Antep Fıstığı Festivali'nin artık bu parkta organize edileceğini ve böylelikle de daha anlamlı hale geleceğini anlatan Şahin, inşaat aşamasında hiç bir ağaca zarar verilmemiş olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 


Telgraf


Geri Dön