19 / 04 / 2024

Fatma Şahin'den FETÖ'nün arsa bağışı iddiasına açıklama!

Fatma Şahin'den FETÖ'nün arsa bağışı iddiasına açıklama!

Kayyuma devredilen Naksan Holding'in sahiplerinin 50 milyon TL'lik arazi bağışladı iddiasına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den açıklama geldi. Şahin, arsa hakkında ''Yapılanlar bağış değil, kentsel dönüşüm kararma istinaden yapılmış bir iş" diye konuştu.



FETÖ soruşturması kapsamında kayyuma devredilen Naksan Holding'in sahiplerinin, 15 Temmuz'dan önce belediyeye 50 milyon lira değerindeki araziyi bağışladığı iddiası ortalığı karıştırdı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı açıklamada, "Her şey yasal. O yapılanlar bağış değil, kentsel dönüşüm kararma istinaden yapılmış bir iş" dedi. AKP'li belediye açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 


"Söz konusu parsellerin de içinde bulunduğu yaklaşık 9 milyon metrekarelik alan, Bakanlar Kurulu Karan ile Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı olarak ilan edilmiştir. Binlerce vatandaşa ait taşınmazların da bulunduğu bu alanda planlı şehirleşmeyi sağlamak maksadı ile 2011 yılında imar planı çalışması yapılmış olup Büyükşehir Belediye Meclisi'nce 16.03.2012 tarihinde onaylanarak yürürlüğe girmiştir. Yaptığı her çalışmada şeffaf belediyecilik anlayışını ilke edinen belediyemiz yapılan bütün imar plan değişikliklerini de kamuoyuna duyurmaktadır."



Sözcü


Geri Dön