26 / 04 / 2024

Fatma Toru: Dönüşüm Bedesten Çarşısı'na değer katacak!

Fatma Toru: Dönüşüm Bedesten Çarşısı'na değer katacak!

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, tarihi Bedesten Çarşısı esnafıyla bir araya geldi. Başkan Toru, "Bedesten Çarşısı'ndaki düzenlemeden sonra bu bölgeye daha fazla değer katılmasını istiyoruz. " dedi.



Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, tarihi Bedesten Çarşısı esnafıyla bir araya geldi.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, tarihi Bedesten Çarşısı esnafıyla kahvaltı yaptı. Programa esnaf oda başkanları, Bedesten Çarşısı esnafı, meclis üyeleri ve başkan yardımcıları katıldı. Şükran Mahallesi’nde yapılacak dönüşüm çalışmalarının Bedesten esnafına da olumlu olarak yansıyacağına dikkat çeken Başkanı Toru, “Bedesten Çarşısı’ndaki düzenlemeden sonra bu bölgeye daha fazla değer katılmasını istiyoruz. Bu bölge her geçen gün kötüye gidiyor, çocuklarımız, hanımlarımız ve esnafımız için tehlike oluşturuyor. Asayiş problemleri de var. Buradaki kentsel dönüşüm çalışmalarını etap etap yaparak ve ilk kısmına 2 yıl içinde başlayacak şekilde çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Dönüşüm sahası içinde yer alan Sahib-i Ata Katlı Otoparkı’nı yeni otopark yapılana kadar yıkmayı düşünmüyoruz. Çünkü bu bölgede otopark sorunu var ve başka kullanılabilecek bir alan yok. Bu otopark Bedesten esnafımız için de hayati öneme sahip. Şükran Mahallesi’nde yoğunluk çok fazla olduğu için Uluırmak Ali Hoca, Uluırmak Saka, Dr. Ziya Barlas, Küçük Aymanas ve Turgut Reis Mahallelerini de ‘riskli alan’ ilan ettirdik. Buradaki yoğunluğun bir kısmını bu mahallelerimize aktarmak istiyoruz. Temel hedefimiz Şükran Mahallesi’nin gece ve gündüz yaşayan bir alan olmasını sağlamak. Projemizi de bu doğrultuda hazırlıyoruz” diye konuştu.


“ESKİ DEĞERİNE ULAŞTIRMAK BOYNUMUZUN BORCU”

Şükran Mahallesi’nin olduğu bölgenin şehrimizin ortak değeri olduğuna vurgu yapan Toru, “Burası, hepimizin çocukluğunun geçtiği, yürüdüğü ve mutlaka uğradığı bir bölge. Bir zamanlar çok kıymetliydi, tekrar geçmişteki kıymetine ulaştırmak hepimizin boynunun borcudur. Tabii ki buradaki dönüşüm çok zor bir dönüşümdür ve inşallah bittiği zaman Türkiye’de örnek bir model olacak” ifadelerini kullandı.

Toplamda 1 milyon 100 bin metrekarelik bir alanda kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Başkan Toru, “Şu anda kentsel dönüşüm ofislerimizi oluşturduk, ekiplerimiz sahada vatandaşlarımızı bilgilendiriyor. Meram’da bir sonraki döneme, imar planları revize edilmiş, dönüşümlerde belli bölgelerde bir hareket sağlayarak bir ivme kazandırmış olacağız. Yaptığımız çalışmalar kısa vadeli çalışmalar değil, orta ve uzun vadede sonuçlarını alabileceğimiz çalışmalar. Elbette yol, park, tesis gibi kısa vadeli çalışmalarımız da var, ancak Meramımız ve şehrimiz için en önemli olanı, orta ve uzun vadede yapacağımız bu şekildeki dönüşümler ve imar planı revizyon çalışmalarıdır” dedi.


“1 KASIM SEÇİMLERİ ÜLKEMİZİN VARLIK YOKLUK MESELESİDİR”

Ülkemizde siyasi ve ekonomik istikrarın sağlanması açısından 1 Kasım seçimlerinin önemine de değinen Başkan Toru, şunları kaydetti: “Temennimiz 1 Kasım seçimlerinde hem esnafımız açısından hem belediye hizmetleri açısından siyaseten ve ekonomik olarak istikrarın tekrar sağlanmasıdır. Bu seçimleri sadece bir seçim, parti meselesi ya da ideoloji olarak görmemek lazım; 1 Kasım, devletimizin, milletimizin ve ülkemizin bir varlık yokluk meselesidir. Eğer biz millet olarak, devlet olarak ayakta kalacak ve varlığımızı devam ettireceksek bu seçim hayati bir öneme sahiptir.”

Tarihi Bedesten Çarşısı esnafı da, kendileriyle bir araya geldiği ve sorunlarını dinlediği için Başkan Toru’ya teşekkür ettiler.


Adana İlk Haber 


Geri Dön