18 / 04 / 2024

Fatma Toru: Öncelik imar çalışmalarında!

Fatma Toru: Öncelik imar çalışmalarında!

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru halkın taleplerini yerine getirmek ve problemleri çözmek için 'Yerinde Tespit Yerinde Çözüm' sloganıyla 11,5 mahalle muhtarıyla bir araya geldi.



Göreve gelir gelmez genç ve dinamik bir ekip oluşturan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru halkın taleplerini yerine getirmek ve problemleri çözmek için 'Yerinde Tespit Yerinde Çözüm' sloganıyla 11,5 mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Vatandaşlardan ve muhtarlardan gelen talepler ışığında çalışmalara başlayan Başkan Fatma Toru, ilk olarak ilçenin sorunlarının başında gelen imar ve kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalara başladı. 


ÖNCELİK İMAR ÇALIŞMALARINA

Başkan Toru. "Biz Meram'm en önemli sorunun imar olduğunu biliyorduk. Öncelikle bununla ilgili çalışmalara başladık. Şu ana kadar geldiğimiz noktada Meram'da toplamda 50 milyon metrekarelik alanda imar planı çalışması yaptık" dedi. Çaybaşı. Hacıfettah ve Aksinne Mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları başlattıklarını belirten Başkan Fatma Toru. kentsel dönüşüm çalışmalarının bu mahallelerle sınırlı kalmayarak, muhtelif mahallelerde de çalışmalara başlanacağını müjdeledi. 


'BARINACAK DEĞİL YAŞANACAK ALANLAR YAPACAĞIZ'

 Demokrasi kavramının özünü oluşturan yerel yönetimlerin, katılımın en etkin, verimli ve sağlıklı olduğu alanlar olduğuna dikkat çeken Başkan Toru. "Yerel 2015 yönetimlerin görevleri ve işlevleri ulaşım, su. çöp toplama, bordür. parke gibi teknik belediyecilik hizmetlerinin ötesinde. 

şehir yapılanması ve kültürünü oluşturması boyutunda da önem arz etmektedir. Şehir planlaması. 

yapılanması. 

yatırımlar neticesinde oluşan rantın ve hizmetlerin adaletli bir şekilde dağıtılmasının sorumluluğunu taşır. Bu süreçte, şehrin silüetini oluşturan binalar, oraya ait kültürel kimliğin kodlarını da ele verdiği için hassasiyet gerektirmektedir. 

Kentsel dönüşüm ve yenileme, daha sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarının inşası için bir fırsattır. Bugüne kadar ertelenmiş ulaşım, teknik altyapı ve toplumsal sorunların çözümü için bir fırsattır. Sadece barınacak alanlar değil, yaşanabilecek alanları da sunma gayretindeyiz, insanları ötekileştirmeden, ayrıştırmadan birleştiren mekânlar sunma derdindeyiz" diye konuştu. 


MERAM'DA DÖNÜŞÜM YILI OLACAK

2015 yılının, Yeni Türkiye'nin inşası noktasında önemli bir yıl olacağını vurgulayan Başkan Toru, "Bölgesinde lider ülke olan Yeni Türkiye'ye yakışan şehirler oluşturmak için yeni belediyecilik anlayışı ile var gücümüzle çalışacağız" dedi. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, 2015 yılının Meram açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Yeni yıl, kentsel dönüşüm ve planlama ile diğer belediyecilik hizmetleri açısından çok önemli bir yıl olacaktır" dedi. 


Posta Konya 


Geri Dön