18 / 04 / 2024

Fatsa Cumhuriyet Meydanı için yıkımlar başladı!

Fatsa Cumhuriyet Meydanı için yıkımlar başladı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin yeni yatırımı Cumhuriyet Meydanı Projesi için yıkımlar başladı. Yıkım törenine vatandaşlar da katıldı.




Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fatsa ilçesinin çehresini değiştirecek Cumhuriyet Meydanı Projesi için kamulaştırdığı binaların yıkımına başladı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un da katıldığı törene vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

Değişen ve gelişen Ordu’nun 19 ilçesinde kent meydanlarını hayata geçirmeye devam eden Büyükşehir Belediyesi, Fatsalıların meydan özlemine de son veriyor.  Yaklaşık 6 bin m2lik alan üzerine inşa edilecek proje kapsamında 130 araçlık kapalı otopark da bulunuyor.

 

Düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ve eşi Sevgi Kurtulmuş, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu ve Ergün Taşcı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, AK Parti Ordu Eski Milletvekilleri Eyüp Fatsa ve Ayhan Yılmaz, Genel Sekreter Bülent Civelek, İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

HÜSEYİN ANLAYAN, “ŞEHİRCİLİK ANLAMINDA PRESTİJ BİR PROJE OLACAK”

 

Törene katılan herkese teşekkür ederek açılış konuşmasını yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Başta Organize sanayi bölgesi olmak üzere her türlü istihdamı artıracak yatırımlar için milletvekillerimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Muhalefette olan meclis üyelerimizin ve siyasilerin de takdir ettiği Cumhuriyet Meydanı Projemiz, şehircilik anlamında prestij bir proje olacak” dedi.

 

BAŞKAN ENVER YILMAZ, “BU DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM PROJESİDİR”

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz yaptığı konuşmada, Fatsa ilçesinde tarihi bir güne şahitlik ettiklerini söyledi. Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’ın üç dönemlik belediye başkanlığı sürecinde hayali olan ve bir türlü hayata geçirilemeyen bu projenin artık gerçeğe dönüştüğünü belirten Başkan Yılmaz, “Meydan projemiz, Hüseyin Başkanımızın üç dönemlik belediye başkanlığı süresince hep hayaliydi. Karadeniz Bölgemizin en önemli kentsel dönüşüm projelerinden olacak meydan için 4 binaya Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırma bedeli olarak 15 milyon TL ödedik. Bu projemiz için 14 belediyenin bütçesinden daha yüksek bir bedel ödendi. Cumhuriyet Meydanımız, 20 milyon TL’lik proje maliyetiyle birlikte toplam 35 milyon TL’yi bulacak. Seçim döneminde verdiğimiz bu sözü hayata geçirelim dedik. Bir değişim ve dönüşüm projesi olan Cumhuriyet Meydanı Projemiz, onaylandıktan sonra çalışmalar devam edecek. İl Özel İdare döneminde Fatsamıza yılda 3 milyon TL’lik bütçe gelirken Büyükşehirle birlikte yapılacak toplam yatırım maliyeti 173 milyon TL. Yılın büyük bir bölümü yağmurlu geçen bölgemizde kış sezonu boyunca çalışma yürüttük. Çevreye rahatsızlık veren görüntüler oluşmuş olabilir ancak yollar kazılmadan, çamur olmadan ve altyapı hazırlanmadan sıcak asfalt olmuyor. Fatsa Huzurevi Projemizin 4 Nisan’da ihalesi var. Bölgemizin en büyük mezbahası 1 yıl sonra ilçemizde hizmete açılacak. Sizden aldığımız vekâlet ile verdiğimiz sözleri tutuyoruz. Yaptığımız projelerin Fatsa ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön