18 / 04 / 2024

Fatsa Huzurevi'ni Ordu Büyükşehir tamamlayacak!

Fatsa Huzurevi'ni Ordu Büyükşehir tamamlayacak!

Fatsa Belediyesi'nin yapımına başladığı ve yüzde altmışı tamamlanan huzurevi binası, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanacak.



Fatsa Belediyesi'nin yapımına başladığı ve yüzde altmışı tamamlanan huzurevi binası, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanacak. 


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Belediyesi'nin talebi üzerine devraldıkları huzurevi binasını öngörülen zaman içerisinde bitireceklerini söyledi. Yapımı devam eden huzurevi binasında yaptığı incelemelerin ardından açıklamada bulunan Başkan Yılmaz, "Sosyal belediyecilikte örnek çalışmaları olan Fatsa Belediyemiz gayet olumlu ve iyi niyetli bir düşünce ile 3 yıl önce huzurevi projesinin inşaatına başladı, ancak büyükşehir sürecinden sonra maddi anlamda bir takım zorluklarla karşılaşmaları nedeniyle geriye kalan kısmın yapımını bizim üstlenmemizi talep ettiler" dedi.


BAKANLIĞA TESLİM EDİLECEK

Yılmaz, "Biz de bunu kabul ettik. Aradan geçen süre içerisinde Fatsa Belediyemiz yaklaşık 1,5 milyon lira harcadı. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak 720 bin lira destek olmak suretiyle inşaatı yüzde 60 seviyesine getirdik, ancak her yönüyle hazır hale gelmesi için yapılan yatırımın bir buçuk katı daha bir yatırıma ihtiyaç var. Projeyi belirlenen takvimi çerçevesinde bitirmeye çalışacağız. Bitirdikten sonra da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na devretmeyi düşünüyoruz. Proje tamamlandığında 60 vatandaşın rahat bir şekilde sosyal ihtiyaçlarını karşılayabileceği modern bir huzurevi olacak" diye konuştu. Huzurevi yapımına hayırsever vatandaşlarında katkı sağladığını belirten Başkan Yılmaz şunları da söyledi: "Huzurevimizin bu seviyeye gelmesinde kamu imkânlarıyla birlikte hayırsever vatandaşlarımızın katkıları da etkili oldu. Hayırseverlerin isimlerini farklı mekânlara vermek suretiyle yaşatacağız. Hayır sahibi hemşerilerimize de şimdiye kadarki yapmış oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum."


Sabah


Geri Dön