19 / 04 / 2024

Fatsa sağlıklı altyapıya kavuşuyor!

Fatsa sağlıklı altyapıya kavuşuyor!

Altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, Fatsa'nın içme suyu ihtiyacını karşılayan ana isale ve terfi hatlarını yenilemeye devam ediyor.




Ordu’nun 19 ilçesinin tamamında altyapı çalışmalarını sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, Fatsa ilçe merkezinin içme suyu ihtiyacını karşılayan ana isale ve terfi hatlarını yenilemeye devam ediyor.

 

2016 yılında 8 km hattın imalatını tamamlayan ekipler, bu yıl ilk etapta yapacağı 1.200 m uzunluğundaki 600’lük ve 400’lük duktil borunun imalatına başladı.

 

MEVCUT HAT KULLANIM ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞTI

 

Fatsa’da yaklaşık 40 yıldır içme suyu ihtiyacını karşılayan, kullanım ömrünü tamamladığı için sık sık arıza veren terfi ve isale hattında yenileme çalışmalarına başlayan OSKİ Genel Müdürlüğü, ilçe merkezinde sağlıklı bir altyapı oluşturmak için kazı ve imalat çalışmalarını sürdürüyor.

 

2016 YILINDA BAŞLAYAN ÇALIŞMALAR 2017’DE DEVAM EDİYOR

 

Projede ilk kazmayı 2016 yılında vuran ekipler, 3.7 milyon TL bedelinde toplamda 8 km uzunluğundaki hattın imalatını tamamladı. 2017’de kazı ve imalat çalışmalarını yürüten OSKİ ekipleri, ilk etapta 1.200 m uzunluğundaki 600’lük ve 400’lük duktil borunun imalatına başladı. Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde çalışmaları tamamlayan ekipler, soğuk havaya aldırış etmeden Atatürk Mahallesi ve Muvahhide Bayırman Sokak’ta çalışmalarına kesintisiz devam ediyor.

 

FATSA İLÇE MERKEZİ SAĞLIKLI ALTYAPIYA KAVUŞUYOR

 

Projede işin ikinci aşaması olarak, 2017 yılı içerisinde 3 milyon TL’ye mal olacak 4.300 m’lik yeni bir ihalenin yapılmasının ardından, Fatsa ilçe merkezini besleyen içme suyu isale ve terfi hattının tamamı yenilenecek.  Böylece Meşebükü Mahallesi’nden terfili sistemle basılan suyun Evkaf, Sakarya ve Dumlupınar Mahalleleri’ndeki içme suyu depolarına iletimi sağlanarak şehir merkezine sağlıklı bir şekilde ulaştırılması sağlanacak.

 



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön