28 / 03 / 2024

Fatsa, Ünye ve Altınordu'da dönüşüm başlıyor!

Fatsa, Ünye ve Altınordu'da dönüşüm başlıyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa ilçesinde yapımı planlanan, devam eden ve tamamlanan yatırımlarla ilgili incelemelerde bulundu, Yılmaz dönüşüm projeleriyle ilgili açıklamalar da yaptı...




Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa ilçesinde yapımı planlanan, devam eden ve tamamlanan yatırımlarla ilgili incelemelerde bulundu.

 

Başkan Enver Yılmaz; Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Civelek’in de katıldıkları incelemelerden sonra yatırımların son durumlarıyla ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı.

 
KAYNAK SORUNUMUZ YOK

 

Yapılacak yatırımlarla ilgili kaynak sorununun olmadığını belirten Başkan Yılmaz; “İncelediğimiz projelerin tamamının ödeneği Büyükşehirimiz tarafından bloke edildi. Vermiş olduğumuz bütün sözleri istisnasız olarak gerçekleştirmenin huzuru ile Fatsa’ya geliyoruz. Fatsa da, bu manada çalışmalarımızı görüp bize her zaman üst seviyede destek olan ilçelerimizin başında geliyor” dedi.

 
BOLAMAN’DA ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILACAK
 

Bolaman’da tarihi Haznedaroğlu Konağı’nın bulunduğu alanda ve etrafında bir çevre düzenlemesi yapılacağını ifade eden Başkan Enver Yılmaz; “Özellikle deniz kenarındaki pideci esnaflarımızı da memnun edecek şekilde oradaki dokuyu bozmadan bir düzenleme yapmak için çalışmalara başladık ve kısa süre içerisinde projelendirmesini de yaparak inşaata başlayacağız. Sonrasında Bolaman - Fatsa arasında 65 dönümlük alanda peyzaj projesi yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

ATATÜRK PARKI YENİDEN PROJELENDİRİLİYOR

 

Başkan Yılmaz, Bolaman Irmağı kenarındaki çevre düzenlemesi çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu söyleyerek; “Birkaç eksikliği de tamamladıktan sonra açılışını gerçekleştireceğiz. Fatsa’nın ihtiyaçlarına cevap veremeyen Atatürk Parkı’nı da yeniden projelendiriyoruz. Hukuki süreci de aşarsak Elekçi Irmağı’ndan Bolaman’a kadar olan kısmı ihtiyaçlara uygun şekilde yeniden düzenlemeyi planlıyoruz” dedi.

 

ÇERKEZLER TEPESİ, TURİZM ALANI OLACAK

 

Dolunay mevkiinde Çerkezler Tepesi olarak bilinen alanda peyzaj düzenlemesi yapılacağını müjdeleyen Başkan Enver Yılmaz; “Milli parklardan gerekli kiralamayı yapmak suretiyle bir peyzaj düzenlemesi yapacağız. Yürüyüş alanı ve seyir kafesiyle birlikte güzel bir turizm alanı oluşturacağız” diye konuştu.

 

10 MİLYONA MODERN MEZBAHA KURULACAK

 

Başkan Yılmaz, Fatsa’da standartlara uygun modern bir mezbaha kuracaklarını söyleyerek; “İlimizde şu an itibarıyla standartlara uygun bir mezbahamız yok. Fatsa ilçemizde Ordu’nun tamamına hizmet verecek, standartlara uygun mezbaha ve hayvan barınağını yapacağız. Yaklaşık 10 milyon liraya mal olacak bu yatırım ile inşallah tüm ilçemizin kesimleri burada yapılacak” dedi.

 
KAPALI PAZAR YERİ YAPILIYOR
 

Fatsa’ya kapalı bir Pazar yeri kazandıracaklarını söyleyen Başkan Enver Yılmaz; “ Pazar yerinin şu anki durumu ve projede aksayan kısımlar için arkadaşlarımız çalışıyorlar. Kısa bir süre içerisinde pazar yerimizin inşaat sürecini başlatacağız” şeklinde konuştu.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM 3 İLÇEDE BİRDEN BAŞLAYACAK

 

İlçede uygulanacak kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili herhangi bir sorun olmadığını belirten Başkan Yılmaz; “Altınordu’da uygulanacak kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili Danıştay’da yürüyen davalarımız var. Bu sürecin de aşılmasıyla birlikte Fatsa, Ünye ve Altınordu ilçelerimizde aynı anda kentsel dönüşüm projelerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz” diye konuştu.


 

Ordu Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön