26 / 04 / 2024

Fatsa'da inşaat sektörü büyüyor!

Fatsa'da inşaat sektörü büyüyor!

Fatsa'da inşaat sektörü aldığı göçe bağlı olarak sürekli olarak büyümeye devam ediyor. Bölge her alanda göç almaya devam ediyor.



Arkasında Korgan, Kumru, Çatalpınar, Çamaş, Kabataş ve Aybastı ilçeleri bulunan Fatsa'da inşaat sektörü aldığı göçe bağlı olarak sürekli olarak büyümeye devam ediyor. 


Sürekli olarak büyüyen Fatsa, her alanda göç almaya devam ederken bir yandan da nüfus sürekli yükseliyor.


Nüfusun yükselmesinde en etkin rolü ise Ordu'nun büyükşehir olmasıyla beldelerin Fatsa'ya bağlanması oluşturdu. Sürekli büyüyen sanayi ve inşaat sektörü ise vatandaşları arka ilçelerden ve köylerden göç etmeye zorlayarak Fatsa'yı apayrı bir cazibe noktası haline getirdi. 


Özellikle çevre ve üst ilçelerden gelen göçler Fatsa'da inşaat sektörünün her geçen gün büyümesine neden oluyor. İnşaat sektörünün gelişmesine bağlı olarak arazi fiyatları da artıyor. Yaşam standartlarının yükselmesi, banka kredilerindeki kolaylık ve ucuz binalar vatandaşları ev almaya daha çok teşvik ediyor. Fatsa'da İnşaat Sektörü, Dolunay Mahallesi, Ayazlı Mahallesi ve Kurtuluş Mahallesinde daha da çok hareketli. Fatsa Ünye istikametine bina yaparken, Ünye Samsun istikametine yapmaya özen gösteriyor. Yapımı devam eden yeni Fatsa Devlet Hastanesi inşaatının bitmesi ve OSB'nin genişletilmesi Fatsa'nın daha çok göç almasına neden olacak ve büyüme hız kesmeden devam edecek. 


Vatandaşlar, çevre ilçelerde yaşayanların Fatsa'ya daha çok rağbet gösterdiğini belirterek Fatsa'nın geleceğinin parlak olduğunu ifade ediyor.


Mir Kuzey


Geri Dön