19 / 04 / 2024

Favori, İzmir'de AVM kuruyor!

Favori, İzmir'de AVM kuruyor!

Kuyumculuk sektörünün 21 yıllık markası Favori, İzmir Mavişehir'de 200 milyon dolar yatırımla AVM sektörüne giriş yaptı. 2014 Eylül ayında faaliyete geçecek olan MaviBahçe AVM'de 3 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak...




Kuyumculuk sektörünün 21 yıllık markası Favori,  İzmir  Mavişehir'de 200 milyon dolar yatırımla AVM sektörüne giriş yaptı.

2014 Eylül ayında faaliyete geçecek olan MaviBahçe AVM'de 3 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak.
Yıllardır alışveriş merkezlerinde (AVM) kiracı olarak yer alan Favori Kuyumculuk kendi AVM'sini kuruyor. İzmir Mavişehir'de inşaatına başlanan MaviBahçe AVM her gün açık bir pazaryeri gibi tasarlandı.

Proje ile ilgili bilgi veren Favori Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Selami Özel, gayrimenkul yatırımlarını yönetmek için beş yıl önce Opera Gayrimenkul'ü kurduklarını açıkladı. Özel, projeyle ilgili şu bilgileri verdi: 2011 yılında AVM'nin arsasını 1300 kilo altına denk gelen 77 milyon TL ile aldık. 6 Eylül'de resmi kiralama dönemi başlayacak.

AVM'de 180 mağaza yer alacak. Mağazaların yüzde 10'unun henüz İzmir'e gelmemiş mağazalardan oluşmasını hedefliyoruz. Aylık ziyaretçi sayısı hedefimiz 1 milyon 200 bin.
AVM'nin toplam inşaat alanı 165 bin metrekare olacak. Hem şehrin ekonomisine hem de çehresine ciddi katkı sağlayacağız.

İlk etapta MaviBahçe projesine odaklanacağız. Ancak ticari gayrimenkul projelerindeki fırsatları da yakından takip edeceğiz. Kuvvetli talebin olduğu uygun yerlerde arsa bulduğumuzda gerekli altyapı çalışmalarına başlayacağız.

MaviBahçe'de diğer AVM'lerin aksine hipermarket olmayacak. Hem bölge esnafının hem de tanınmış markaların ürünlerinin sergileneceği bir pazaryeri tasarlandı. Bir katı da çocuklar için ayarlandı. Aileler çocukları için danışmanlık hizmeti de alabilecek.

Cumhuriyet

Geri Dön