16 / 04 / 2024

Fehmi Belgemen: Konya'da kiralık ev bulunmuyor!

Fehmi Belgemen: Konya'da kiralık ev bulunmuyor!

Son dönemde köyden kente göçün artması ve Suriye'den gelen mülteciler, Konya'da bazı problemleri de beraberinde getirdi. O problemlerin başında da hiç şüphesiz kiralık ev bulma sıkıntısı geliyor.



Son dönemde köyden kente göçün artması ve Suriye'den gelen mülteciler, Konya'da bazı problemleri de beraberinde getirdi. O problemlerin başında da hiç şüphesiz kiralık ev bulma sıkıntısı geliyor. Suriyeli sayısının artmasıyla birlikte Konya'daki kiralık dairelerin tamamına yakınının tutulduğunu ifade eden Belgemen Emlak Sahibi Fehmi Belgemen, "Son bir yılda ev kiraları yüzde 50 aitti. Şu anda Konya'da kiralık ev bulmak neredeyse imkansız. Bunda da en büyük etken hiç şüphesiz Suriyeli mültecilerin 25 kişiye kada- birlikte ev tutabiliyor olmaları. Öyle ki bazı ev sahipleri yüksek kiraya tamah ederek yıllardır evinde oturan kiracısından yüzde 100 kira istiyor. Bunu kabul etmeyen kiracıyı da evinden çıkarıp Suriyeli ailelere dilediği fiyata veriyor. Ancak bu durum bir çok sorunu beraberinde getiriyor" dedi. 


EV SATIŞLARINDA DÜŞÜŞ VAR

Şu günlerde Konya'da sıfır daire satışlarında durgunluk yaşandığını, daha çok ikinci el evlerin tercih edildiğini kaydeden Belgemen, faiz oranlarının yüksek olmasının bu durgunluğun önemli sebeplerin başında geldiğini sözlerine ekledi. 



Konya Yenigün


Geri Dön