25 / 04 / 2024

Fenerbahçe, Fenerbahçe Koleji arazisini 70 milyon TL'ye aldı!

Fenerbahçe, Fenerbahçe Koleji arazisini 70 milyon TL'ye aldı!

Fenerbahçe, kiracısı olduğu ve Fenerbahçe Koleji'nin de içinde bulunduğu 26.5 dönümlük araziyi Maliye Bakanlığı Milli Emlak'ın ihalesinde 70 milyon TL'ye aldı. Fenerbahçe Spor Kulübü, arazide 2003'ten beri kiracıydı...



Fenerbahçe Spor Kulübü, Milli Emlak tarafından 70 milyon liralık toplam tahmini bedeli ile 15 Eylül'de ihaleye çıkarılan Fenerbahçe Koleji'nin bulunduğu araziyi aldı. Fenerbahçe, kulübün internet sitesi www.fenerbahce.org üzerinden resmi açıklama yaptı.


Fenerbahçe Spor Kulübü'nden yapılan açıklama şöyle; 

"Fenerbahçe Koleji Arazisi İhalesini Kulübümüz Kazandı" 


"İstanbul Ataşehir / Kayışdağı’nda bulunan Fenerbahçe Koleji’nin ve Ek Binalarının bulunduğu 26.538,75 metrekarelik arazi, bugün Defterdarlık Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından ihaleye sunuldu.

Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım ve yöneticilerimizin katıldığı ihalede, Fenerbahçe Koleji ve Ek Binalarının bulunduğu arazi, 70.078.508,00 Türk Lirası’ndan satışa çıkarıldı. Kulübümüz, ihaleyi 70.080.000,00 Türk Lirası karşılığında aldı.

İhale, İstanbul Defterdarlığı İhale Komisyonu tarafından incelenecek; Maliye Bakanlığı tarafından verilecek olan nihai onay sonucunda tapu işlemlerine başlanacaktır. Kamuoyuna saygılarımızla sunarız." Fenerbahçe Spor Kulübü


Fenerbahçe, Özel Fenerbahçe Eğitim Kurumları’nın (Fenerbahçe Koleji) olarak 2003 yılından bu yana 26.5 dönümlük arazide kiracı konumundaydı.


Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, ihale bedeli açıklandığında "Bunu kaç milyon dolar ve TL’lere çıkarırlarsa çıkarsınlar burası Fenerbahçe’nindir. Ne olursa olsun alacağız” diye tepki vermişti. 


Milli Emlak tarafından bugün (30 Eylül 2014 Salı) yapılan ihalenin şartnamesindede, arazi hakkında ‘Taşınmaz Özel Fenerbahçe Eğitim Kurumları tarafından kolej, anaokulu, yüzme havuzu, bekçi kulübesi, trafo ve okul bahçesi olarak işgallidir’ tanımına yer verildi.


Fenerbahçe, Fenerbahçe Koleji arazisini 70 milyon TL ye aldı!


Ayrıca şartnamenin 8’nci Maddesi’nde de, ‘Hazine bu taşınmazdan tahliye için hiçbir sorumluluk yüklenemez ve müşteri bunu Hazine’den isteyemez’ ifadelerine yer verildi.


Fenerbahçe Spor Kulübü, Milli Emlak’a kira bedeli olarak yıllık 400 bin lira ödüyordu. Fenerbahçe ve Milli Emlak arasındaki kira sözleşmesi yıl sonunda son ermişti.


Emre Kulcanay / Emlakkulisi.com


Geri Dön