17 / 04 / 2024

Fenerbahçe, Kenan Evren Lisesi'ne AVM-Otel yapacaktı!

Fenerbahçe, Kenan Evren Lisesi'ne AVM-Otel yapacaktı!

Stadın yanındaki okul arazisinin kulübe devri aslında geçen yaz olacaktı. BUGÜN’e konuşan bir kulüp yetkilisi “Bu işten sorumlu yöneticimiz Turan Şahin, AVM-Otel projesi için araştırmalara bile başlamıştı. Kulübün mali yükü azalacaktı” dedi.



Bir yandan futbol takımına ve Ankara'daki şube binasına yapılan saldırıyla uğraşan Fenerbahçe bir yandan da kendisine söz verilen ancak hâlâ devralamadığı Kenan Evren Lisesi arazisiyle meşgul oluyor. Başkan Aziz Yıldırım ve bazı yöneticiler Ankara'ya gidip Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüştü. Önceki gün yapılan toplantıda Avcı, stadın arkasında bulunan okul arazisinin değerinin 345 milyon lira ettiğini belirtti. Ancak iddiaların aksine "Bu parayı verirseniz alırsınız" demedi. Fenerbahçe'ye araziyi veremeyeceklerini açık bir dille ifade etti. Peki bu noktaya nasıl gelindi?


İşte çarpıcı detaylar:

İşte Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın yanındaki Kenan Evren Lisesi arazisi.


1- Mil­li Eği­tim Ba­kan­lı­ğı, İs­tan­bul Va­li­li­ği ve Fe­ner­bah­çe Kulübü ara­sın­da 2002 yı­lın­da pro­to­kol im­za­lan­dı. Fe­ner­bah­çe yapacağı 2 okul karşılığında ara­zi­yi dev­ra­la­cak­tı.


2- 2009 yı­lın­da pro­to­kol de­ğiş­ti­ril­di. Fe­ner­bah­çe'den 3 okul, 1 de spor sa­lo­nu is­ten­di. Bu da ka­bul edil­di.


3- 2012 yılından ön­ce 2 okul tes­lim edil­di. Di­ğer okul ve spor sa­lo­nu da bir sü­re ön­ce ka­mu­nun hizmetine su­nul­du.


4- Ge­çen se­ne yaz ay­la­rın­da dev­rin ger­çek­leş­me­si bek­len­di. BUGÜN’e konuşan bir kulüp yetkilisi “Hat­ta bu iş­ler­den so­rum­lu yö­ne­ti­ci Tur­han Şa­hin pro­je araş­tır­ma­sı­na baş­la­dı. Bu­ra­ya AVM ve üs­tü­ne de otel ya­pıl­ma­sı için kim­ler­le ça­lı­şı­la­bi­le­ce­ği araş­tı­rıl­dı. Ma­li sı­kın­tı­la­rı­ giderecek bir projeydi. An­cak de­vir bugün-yarın diyerek bir tür­lü yapılmadı” dedi.


5- 2008 yı­lın­da dö­ne­min İs­tan­bul Va­li­si Mu­am­mer Gü­ler, İs­tan­bul İl Ge­nel Mec­li­si Baş­kan­lı­ğı'na bir ya­zı gön­de­ri­yor. Dü­zen­le­nen ye­ni pro­to­kol­de­ki ba­ğış­la­rın ka­bu­lü ko­nu­su­nun gün­de­me alın­ma­sı­nı talep ediyor.


6- 2009’un 8 Ma­yıs'ın­da İl Ge­nel Mec­li­si prot­oko­lü gün­de­me alıp, gö­rü­şü­yor. Ya­ni Fe­ner­bah­çe'ye ve­ri­len söz­ler ku­rum­lar ara­sın­da res­mi­leş­ti­ri­li­yor.  


7- Yö­ne­ti­m bu­gün elin­de­ki bel­ge­ler­le bir açık­la­ma yap­acak. Dev­le­te tes­lim edi­len okul­lar ve sa­lo­nun ma­li­ye­ti yak­la­şık 60 mil­yon li­ra. Yıllardır kurulması planlanan Fenerbahçe Üniversitesi için de kulüp, YÖK’ten bir türlü gerekli onayı alamıyor.

 

BEŞİKTAŞ ARAZİYİ ALDI

Fenerbahçe, okul arazisini protokole rağmen alamazken, Beşiktaş’ın yani stat inşaatının arkasındaki İETT arazisini Spor Bakanlığı aracılığıyla alması Sarı-Lacivertli taraftarları isyan ettiriyor. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Reza Zarrab’a loca satmak ve Gezi Olayları’nda Çarşı’ya destek vermemekle eleştiriliyordu. Siyah-Beyazlı futbolseverler bu konuda tepkiliydi.



Bugün / Ufuk TUNCAELLİ


Geri Dön