24 / 04 / 2024

Fenerbahçe Koleji Mersin'de şube açacak!

Fenerbahçe Koleji Mersin'de şube açacak!

Fenerbahçe Koleji'nin Mersin'de açacağı şubenin imza töreni yapıldı. Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Salih Ozan Balaban açıklama yaptı.



Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde gerçekleştirilen törende, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Salih Ozan Balaban, Fenerbahçe Koleji Genel Müdürü Adnan Ersan, Mersin Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Erbil Şengül ve öğretmenler yer aldı. 


Salih Ozan Balaban, Fenerbahçe Eğitim Kurumları'nın anaokulundan liseye kadar eğitim verdiğini belirtti. Fenerbahçe'nin sporda ve eğitimde Türkiye'nin en iyilerini yetiştirmeyi istediğini anlatan Balaban, "Şubelerimizin artmasını, Fenerbahçe Koleji'nin daha ileriye gitmesini, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Fenerbehçe'ye ve ülkemize hizmet edecek gençlerin yetişmesini çok önemsiyoruz. Mersin'deki okul açılışımızın hem kulübümüz hem de ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.


Fenerbahçe Koleji Genel Müdürü Ersan da kulübün spordaki önderliğini eğitimde de sürdürmeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Fenerbahçe Koleji, araştıran, sorgulayan, cumhuriyet değerlerini benimsemiş, demokrasi ilkelerini sindirmiş, sosyal ve sporda gelişmiş, çağdaş öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Gelen istekler doğrultusunda Anadolu'ya açılmada, şubeleşmede ilk adımı atıyoruz" ifadelerini kullandı.


Türkiye'de eğitim kurumlarında şubeleşen spor kulübünün olmadığını söyleyen Ersan, İstanbul'daki okul modelini Anadolu'ya aktaracaklarını ve başarılı çocuklara burs vererek yetiştireceklerini kaydetti. 


Ersan, Mersin dışında sırasıyla Antalya, Adana, İzmir'de şube açılacağını ifade ederek, Anadolu'dan gelen teklifleri değerlendirdiklerini belirtti. 



AA


Geri Dön