23 / 04 / 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü'nden yeni tesis!

Fenerbahçe Spor Kulübü'nden yeni tesis!

Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde CHP’nin 18 mahalle temsilcisiyle bir araya gelen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç "Fındıklı mahallemizde Fenerbahçe Spor Kulübü bir spor tesisi yapacak” dedi.



Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, M’Expo projesinin Maltepe’deki işsizlik sorununa önemli bir neşter vuracağına dikkat çekerek, “M’Expo için düzenlediğimiz imza kampanyasına desteklerinizi bekliyoruz. Ayrıca, bir müjde vermek istiyorum; Fındıklı mahallemizde Fenerbahçe Spor Kulübü bir spor tesisi yapacak” dedi


Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde CHP’nin 18 mahalle temsilcisiyle bir araya gelen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç,  imar, altyapı, sosyal yardım, cenaze hizmetleri, kültür merkezleri, emek pazarı, kentsel dönüşüm, kreş, Altın Kart uygulaması ile ilgili talep ve önerileri dinledi. Toplantıda, Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo projesinin sunumu da gerçekleştirildi. Sunum sonrası bir konuşma yapan Başkan Ali Kılıç, “1 Nisan’da mazbatamızı aldık. Yani seçileli tam 1 yıl olmuş. Bu süreç içerisinde bana destek veren parti örgütüme, arkadaşlarıma ve demokrasi adına yarışan bütün Maltepelilere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


“TAPU TAHSİSİ SORUNU 2 SENE ÖTELENDİ”


Cenazelerle ilgili oldukça hassas olduklarını da sözlerine ekleyen Ali Kılıç, şöyle devam etti: “Cenazelerle ilgili çok temel bir yaklaşımımız var, kim cenazesi için araç istiyorsa vermeye çalışıyoruz. Halkımızın cenazesini kendi cenazemiz görüyoruz, öyle hizmet veriyoruz. Beşçeşmeler ile ilgili bir düzenlemeye gittik, masaları kaldırdık. Anıtlar Kurulu ile görüşüyoruz, oradaki binalarımızı giydireceğiz. Yine Beşçeşmeler’den Cevahir Hotel’e kadar uzanan yolu da İstiklal Caddesi tarzından yeniden dizayn etmek istiyoruz. Kentsel dönüşüm konusunda temel yaklaşımımız ada bazında bir kentsel dönüşüm. Bu yaklaşımım asla değişmedi. Biz Maltepe’de öyle bir model geliştirmek istiyoruz ki, bu sosyal demokrat kentsel dönüşüm modeli tüm Türkiye’ye yayılsın. Gülsuyu ve Gülensu’da tapu tahsisleriyle ilgili daha önceki bir yasadan kaynaklanan iptal durumu söz konusu oldu ancak biz bunu araya girerek, 2 sene kadar öteledik. Çağdaş, insan odaklı ve yeşile duyarlı bir Maltepe yaratmak istiyoruz. Bu kapsamda bazı mahallelerimizde hemen bir kentsel dönüşüme gitmek yerine, vatandaşlarımıza danışarak, onların istekleri doğrultusunda kısmi kentsel dönüşüme gideceğiz. Vatandaşlarımız görecek, bizler de eksiklerimizi görüp daha iyi nasıl olur, onun için uğraşacağız.”  


FENERBAHÇE’DEN TESİS


Kreşlerin Cumhuriyet Konakları adı altında her mahalleye yapılacağını ve okul önlerine konuşlandırılan zabıta birimlerinin Maltepe geneline yaygınlaştırılması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kılıç, “M’Expo ile 25 bin insanımız iş bulacak, Maltepe’nin işsizlik sorununa neşter vuracak bir proje olan M’Expo için düzenlediğimiz imza kampanyasına desteklerinizi bekliyoruz. Proje, sadece Maltepe’nin değil Anadolu Yakası’nın, İstanbul’un ve hatta Türkiye’nin kalkınması noktasında çok ama çok önemli proje. Ayrıca buradan da bir müjde vermek istiyorum. Fındıklı mahallemizde Fenerbahçe Spor Kulübü, bir spor tesis kuracak” dedi. (01.04.2015)



Maltepe Belediyesi


Geri Dön