19 / 04 / 2024

Fenerbahçe'den Kadıköy'e otel ve AVM projesi!

Fenerbahçe'den Kadıköy'e otel ve AVM projesi!

Bir süredir Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın yanında bulunan Kenan Evren Lisesi arazisini isteyen Fenerbahçe Spor Kulübü mutlu sona yaklaştı. Fenerbaçe 49 yıllığına kiralamak için yaptığı başvuruya olumlu cevap aldı.



265 milyon dolar borcu olan Fenerbahçe'ye Mali Genel Kurul'dan önce beklenen müjdeli haber bu hafta içinde geldi. 


Fenerbahçe, uzun süredir kulübe kazandırmaya çalıştığı Kenan Evren Lisesi'nin arazisi konusunda mutlu sona yaklaştı. Yaklaşık 2 yıl aradan sonra Kenan Evren Lisesi arazisi için harekete geçen Fenerbahçe, şu anki değerinin yaklaşık 500 milyon TL olduğu belirtilen arazi için yap-işlet-devret yöntemiyle 49 yıllığına kiralamak için yaptığı başvuruya olumlu cevap aldı.


Fenerbahçe den Kadıköy e otel ve AVM projesi!

Otel ve AVM geliyor

Fenerbahçe , Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın yan tarafından yer alan Kenan Evren Lisesi arazisi üzerine otel ve AVM yapmayı planlıyor. Sarı-lacivertli yönetim yapılacak protokol gereği devlete yılda yüzde 26 oranında kar payı ödeyecek ve sözleşmenin sonunda oteller ve AVM arazi ile birlikte Maliye Bakanlığı’na devredilecek.


Sarı-lacivertli kulüp yönetimi araziyle ilgili olarak Ataşehir, Çengelköy, Sancaktepe'de birer okul, Ataşehir'de ise bir liseye spor salonu inşa etmişti.


Fotospor


Geri Dön