19 / 04 / 2024

Feng Shui ne zaman uygulanmalı

Feng Shui ne zaman uygulanmalı

Seçtiğimiz binalar basitçe bir duvar ya da oda değildir. İşyeri ya da evimiz için Feng Shui'ye neden ihtiyacımız var biliyor musunuz



Ev için sevgiyle mekanlar seçiyoruz. Hayaller kuruyoruz. Bazen zamanımızı neye adayacağımızı bilmeden sadece seçiyoruz... Bazılarınız birkaç ev değiştirdiniz. Bazılarınız hayallerinizdeki eve yeni geçtiniz. Bazılarınız henüz sadece hayal kuruyorsunuz. Hangi evrede olursanız olun arzularınız durmayacak.

Mekanlarımız mabedimizdir. Evlerimiz bedenimiz, yuvamızdır. Onu nasıl şekillendirdiğimiz, bizim boşluğa nasıl yayıldığımız, hayata nasıl sızdığımız ile eş zamanlı şekillenir. Buluşacak iki sevgili gibi buluşmak gerekli evle. Aşkla, tutkuyla...

Hem sizi özgür bırakmalı bu aşk, hem de şefkatle sarmalı.

Feng Shui, evinize dokunmak ile hayatınıza dokunuyor. Evrenin yasalarına akıl ve gönül açtığınızda bazı değerler ile karşılaşırsınız. İnsanoğluna Feng Shui bilgisini veren geçmişin bilgeleri, yüzyıllardır mühim bir şeyleri hatırlatmaya çalışıyorlar. Rüzgar ve suyun doğadaki serüveni gibi, enerjilerin de hayatımızda bir düzen içinde seyretmekte olduğunu ve tüm bunların büyük bir döngünün parçası olduğunu anlatmaya çalışıyorlar.
Seçtiğiniz evler size bazen basitçe bir eşya, bir duvar, bir oda gibi görünse de, esasen yaşamdan küçük sahneler, kesitler gibiler. Tüm deneyimlenecek şeylerin bir anlık fotoğrafı gibi mekan olarak şekilleniyorlar aslında. Bir mekan hiçbir zaman tek başına kuru bir tuğla ya da süslü bir pastaymışçasına marka eşyalar ile doldurulmuş bir değer değildir. Tüm görüntünün altında saklı bir enerji ağı bulunmaktadır. İşte Feng Shui bu ağa ve bu ağın size uzanan iplikçiklerine dokunur.

İşžYERİNDE NEDEN GEREKLİ

Bazılarınız başkasının patron olduğu bir düzende çalışıyorsunuz, bazılarınız patron olarak işyeri sahibisiniz. Her sabah evinizden çıktığınız an, bir yorgunluk kahvesi kokusuna doğru adım atıyorsunuz. Gün başlarken özlenen çay ve kahvenin arasına bir yerlere işlerin yorucu temaları sızıyor. Kağıtlar, bilgisayardaki dosyalar, toplantı metinleri...  

İşyeriniz, evinizden sonraki ikinci mabediniz olmalı. Feng Shui, sadece evlerimiz için değil. İşyerlerimiz günün tüm telaşını geçirdiğimiz, en önemli mekanlardan biri. Bedensel ve ruhsal olarak tatmin duygusu ile donandığımız, huzur bulduğumuz ve tüm yorgunluklara rağmen içinde bulunmaktan haz duyduğumuz işyerlerimiz olmalı. İşyeri bizi başarıya, cesarete ve motivasyona teşvik etmeli.

İşyerinizin bulunduğu binanın neresinde oturduğunuz, güneşi nasıl aldığınız, tüm gün ışık ile ne kadar temasta olduğunuz çok önemli. Renkler, sesler, diğer insanlara olan mesafeniz ve görsel ilişkiniz. Hepsi çok önemli.   İster patron olun, ister çalışan... Her ikisi de aynı derecede önemli ve özen istiyor. Bir işyerinde hem kişisel olarak, hem de çalışanlarınız ile oluşturduğunuz kalabalık adına berekete ve verime ihtiyacınız var.   Feng Shui, harcadığınız emeğin karşılığını almanız için gerekli donanımları, şartları size sunuyor. Avantajları artırmanın ve var olan dezavantajların zararlarını indirgemenin, verimli alanları bereketin hizmetine sunmanın yollarını anlatıyor.

1. İşyerini tutmadan önce
2. İşyerini tuttuktan ve dekore etmeden önce,
3. Yeni bir işyerinde çalışmaya başladığınızda odanız için
4. İşyeri tutmayı düşünüyorsanız ve nasıl bir yer olacağını bilmiyorsanız
5. İşyerinde çok sayıda çalışanınız ile nasıl yerleşeceğinizi bilmiyorsanız
6. İşyerinde dekoratif olarak nasıl bir imaj yaratacağınızı bilmiyorsanız
7. Uzun zamandır aynı işyerinde çalışıyorsanız ve değişim gerektiğini düşünüyorsanız
8. Evinizde çalışacaksanız
9. çok çalışmanıza rağmen sizin adınıza başkaları övgü alıyorsa
10. çok çalışıyor ama az para kazanıyorsanız
11. Gideriniz gelirinizden fazla ise
12. Yeni alanlara soyunuyorsanız
13. Yeni elemanlar alacaksanız, Feng Shui'den yananlanabilirsiniz.

NE ZAMAN İHTİYACINIZ OLABİLİR
1. Ev alıyorsanız,
2. Yeni ev arıyorsanız birlikte karar vermek için,
3. Ev kiralıyorsanız,
4. İlişki sorunları yaşıyorsanız,
5. Sağlık sorunları yaşıyorsanız,
6. Başarı grafiğinizi yükseltmek istiyorsanız,
7. Para kazanmak veya daha fazla para kazanmak istiyorsanız,
8. Kariyer hayatınızda değişim istiyorsanız,
9. çocuklarınızın hayatı ile ilgili hayallerini gerçekleştirmek istiyorsanız,
10. Ailenizin evinde yaşıyorsanız,
11. Yaratıcılık isteyen bir işte çalışıyorsanız veya sanatçı iseniz,
12. Yaşadığınız evi satmak istiyorsanız,
13. Yatırım yapacak ev arıyor ve seçemiyorsanız,
14. Arsa alacak ve ev yaptıracaksanız,
15. Evinizde tadilat / dekorasyon yaptırmak istiyorsanız,
16. Bebeğiniz olacak veya oldu ise,
17. Sınavlara hazırlanan çocuğunuz var ise,
18. Mutsuz ve kavgacı komşularınız varsa veya evinizin yakınında gürültü ve huzursuzluk kaynağı şeyler var ise. Örneğin mezarlık, benzin istasyonu, fabrika, atölye v.s.
19. Sık veya sürekli hastalanıyorsanız,
20. Eviniz harika döşenmiş olsun ya da olmasın, sebebi belirsiz bir mutsuzluk hissediyorsanız,
21. Evin içinde paranormal olaylar yaşıyorsanız,
22. Uzun süredir uyuyamıyorsanız,
23. Hobinizden para kazanmak istiyorsanız,
24. Evleniyorsanız, Feng Shui'ye ihtiyacınız olabilir.
Akşam/FUNDA CEYHAN


Geri Dön