19 / 04 / 2024

Feng Shui prensiplerine göre işyeri düzeni!

Feng Shui prensiplerine göre işyeri düzeni!

Feng Shui prensiplerine göre işyerinizdeki dağınıklıkların hayatınıza etkilerinin ilk bölümünü geçen hafta okumuştunuz. İşte devamı... Evren, dağınıklığınızı hayatınıza bakış açınız olarak görür



İster işyerinde, ister ev hayatınızda çekmeceleriniz veya dolaplarınız zihninizin odacıkları gibidir. Dışarısı nasılsa içi de öyledir. Meslek ve kariyerinizi etkileyen Kuzey/Doğu grubu; evlilik ve ortaklıkları ilgilendiren Güneybatı/Batı grubu; aile ve sağlığınızı etkileyen Doğu/Doğu grubu; bolluk, bereket ve maddi refahınızı etkileyen Güneydoğu/Doğu grubu ve merkezdeki dağınıklığın iş yaşantınıza etkilerini geçen hafta okumuştunuz. Yardımcılar, yaratıcılığınız, çocuklar, bilgi, iletişim, gelişim, ün ve şöhretinizi etkileyen dağınıklık bölgeleri ve yapabilecekleriniz de bu yazıda...

YARDIMCI ENERJİLER

Kuzeybatı/Batı Grubu

Hayatın size getireceği yardım enerjilerine kapanır ve işaretleri göremeyebilirsiniz. Beklediğiniz iş arkadaşı, asistan gibi kişiliklerin gelmesinin gecikeceğine de işaret eder. Bir işyerini ayakta tutan önemli güçlerden biri, yardımcılardır. Hayat, tek başına yüklenilemeyecek kadar zordur. Bu yüzden kendinize yardımcı olarak gördüğünüz her şeye bakış açınızı, bu bölümü kullanma şeklinizden görebilirsiniz. Dağınıklık, zamansız gelen ve giden yardımları ifade edecektir.

DESTEK ENERJİLER İÇİN ÖNERİ

Sorunların içinde kaybolmanın ve büyük resmi göremiyor olmanın en büyük sorumlularından biri mekana yöntemlerimizi yansıtıyor olmamızdır. Dağınıksak, düşünce sistemimizde kendimize yardımın önünü kesen bir düşünce blokajıyla karşı karşıyayız demektir. Bu durumda sahip olduklarımızı süreklilik içinde bir düzene kavuşturmadan bize neyin yardımının dokunacağını görmemiz de mümkün olmayacaktır.

YARATICILIK-ÇOCUKLAR

Batı/Batı Grubu
Bu bölümdeki dağınıklıklar, yaşamınızın her anını düzenlemekteki yetersizliğinizi gözler önüne serer ve yaratıcılık serüvenimizde yaşadığımız tıkanıklıkları anlamak için çok önemlidir. Bir işyerinin araştırma ve geliştirme bölümüyle doğrudan bağlantılıdır. Vizyon ve hedef geliştirmek konusunda dağınıklık tahmin edilenden daha çok şeyin önünü tıkayacaktır. Bu bölümdeki dağınıklık, bireylerin zihinlerindeki karmaşayla ilişkilendirilebilir.

YARATICI YAŞAM YOLCULUĞU İÇİN ÖNERİ

Bir saate bitecek bir işi, üç gün uğraşarak sonuçsuz bıraktığınız olmamış mıdır Bu bölümdeki dağınıklık için özellikle bilgiyi sağlayan eşyalardaki düzen, kalem, kağıt, kitap, bilgisayar donanımlarındaki düzen büyük önem taşır. Düzenlemede öncelik hakkı buna verilmelidir. Yaratıcılığınızı ne besliyorsa, bu konuda düzenli olmalısınız. Müzikle yaratmaktan hoşlanıyorsanız, CD'lerinizi düzenleyin. Okuyarak yolunuz açılıyorsa kitaplarınızı toparlayın. Eski notlarınızı düzenleyin. Gelecek, geçmişi düzene koyarak büyük bir hız ve verimlilik kazanacaktır.

İLETİŞİM- BİLGİ-KİŞİSEL GELİŞİM

Kuzeydoğu/Batı Grubu
Konsantrasyonunuzu engeller ve bilgiyle olan düzenli irtibatınıza engel olabilir. İşleriniz bilgiye vaktinizde ulaşmanızı engelleyen dağınıklık yüzünden yolunda gitmeyebilir. Yanlış anlaşılmalar, yerine vaktinde ulaşmayan haberler, şirket içi eğitimleriyle ilgili verimsiz çabalar görülebilir. Kendinize ve işyerinize yapılacak bilgi yatırımının size ürün olarak dönmesini sağlamak için, bu bölüm dikkatle düzenlenmeli ve herkesin her şeye ulaşabileceği şekilde değerlendirilmelidir.

KAZANCA VE BAŞARIYA DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN

Bilgiyi getiren her şeye bir düzen içinde ulaşabiliyor olma oranınızı ne kadar artırırsanız ve bu ulaşımı istisnasız herkes için ne kadar kolay hale getirirseniz o kadar başarılı sonuçlar alırsınız. Kişiler arası iletişim ağları, mail sistemleri, telefon bağlantıları, server'lar... Her biri bu bölümde özel bir yer işgal ediyor. Bilgi havuzuna ne kadar kolay ulaşırsanız o kadar verimli iş ilişkileri oluşturursunuz. Tüm firma çalışanları tek bir amaç için ortak bir bilinç ve verimlilikle hareket etmenin itkisini kolayca hissedeceklerdir. Tabii ki dekoratif desteklerle.

ŞÖHRET-ÜN Güney/Doğu Grubu

Şöhretinize yardımcı olacak her türlü enerjinin akışına engel olacaktır. Toplumdaki yerinizde karmaşık durumlarla karşılaşabilir, yanlış anlaşılabilir, skandallar yaşayabilirsiniz. İş hayatınızdaki hedeflerin netliği ve diğer kişiler ve kurumlarca doğru algılanması için bu bölümün düzeni çok önemlidir. Kendinizi gösterme şeklinizle doğrudan ilgilidir.

ÜN KAZANMAK İÇİN ÖNERİ

Bu bölümdeki dağınıklık adınızı duyurma yolunda izleyeceğiniz yolun önündeki enerjilerin önünü tıkayacaktır. Yatak odasıysa giysileriniz, mutfaksa bulaşık ve tabak düzeniniz, koridorsa aydınlığınız, oturma veya televizyon odasıysa CD, kumanda gibi şeylerle aksesuarların düzeni, banyoysa hijyen ve banyo dışında durması gerekirken banyoda duran eşyalar önemlidir. Hangi konuda çalışıyorsanız, bu yön dahil evin tüm alanlarında, adınızı duyurmaya çalıştığınız konuya ait eşyaların öncelik hakkı vardır. Elinizdekileri toparlamak ve düzenlemek demek önünüzde sizi bekleyen yol konusunda keskin ve net bir görüş yakalamanız demektir. Yolunuzu açıkça görmek ve plan yapmak için önce elinizdekileri düzenlemelisiniz.
Akşam/FUNDA CEYHAN


Geri Dön