23 / 04 / 2024

Feng Shui'ye göre dekorasyon nasıl yapılır

Feng Shui'ye göre dekorasyon nasıl yapılır

Evinizi Feng Shui'ye göre dekore etmek için ipuçları verdiğimiz ve geçtiğimiz hafta başladığımız yazıya devam ediyoruz. İşte yemek, yatak ve bebek odalarıyla banyo-tuvalet dekorasyonu için öneriler



Yemek odası

Yemek odası çoğu evde, salonun bir köşesi olarak değerlendirilir. Yemek odası diye bir yer yok olur, yemek köşesi oluşur. Burada da genellikle ağır, koyu renkli ve iri sandalyeler kesinlikle kullanılmamalıdır. Şeffaf bir görüntü yakalanmaya çalışılırsa daha iyi olur. Yemek masasının üzerinde her zaman bereket sembolleri kullanılıp niyet canlandırması yapabilirsiniz. Bazen bitki, meyve tohumları, kokulu yapraklar, peri veya melek objeleri hayatınızı şenlendirebilir. Her gün aynı sandalyede oturmayın. Yalnız yaşıyorsanız da her gün yerinizi değiştirin ve hayata başka bir gözle yeniden bakın.
 
Yatak odası

Burası yatak odası değil, yatağınızın odası olmalıdır. Bu önemli detay, bu odanın hikmetini ortaya koyar. Yatak odaları, gerçekten uyumak için yapılmalıdır. Bizler burada televizyon seyreder, spor yapar, dolaplar yığarak giyinir, kitaplıklar kurar ve kitap okuruz. Bazılarınız bilgisayarını da yanı başına almıştır. Yatak odaları sadece kişinin sağlıklı uyku uyuması için gereklidir. Başka bir şey için değil. Yeniçağ alışkanlıkları, insanların gerçekte nasıl yaşaması gerektiğini bize unutturmuştur. Tercih ve sonucunda edindiğimiz hastalıklarda bizim seçimimizledir.

Banyo, tuvalet

Şimdiye kadar pek önemsenmeyen banyo ve tuvaletler son zamanlarda pek revaçta. Para köşelerine tuvalet geldiğini öğrenen herkes panikte. Esasen banyo ve tuvaletler hijyenik süreçleri aklayan önemli mekanlardır. Ve bu hijyenin içinde insanın sadece ve sadece kendisiyle kaldığı nadir mekanlardan biridir. Bu bölümler keyifli döşenmelidir. Mumlar, kokular, resimler bulundurulursa olumlu enerjiler yaratılabilir. Yer döşemesinin kaygan ve kayıp düşebileceğiniz şekilde bırakılmaması banyolarda önemlidir. Özel banyo ahşaplarını veya parlak olmayan, sırlanmamış terracotta malzemeleri kullanabilirsiniz. Aydınlatmada farklı seçenekleri kendinize sunabilir, farklı renkler ve ışık şiddetleri kullanabilirsiniz. Jakuzi veya küvetiniz içinden uzaktan kumandayla idare edebilecek bir hale getirmeniz de çok iyi bir seçim olur.

Bebek ve çocuk odaları

Bir bebek odası kesinlikle anne ve babalar için değildir! Pek çoğu çocuğunun odasını düşlerken ya da hazırlarken, kendi arzularına yenik düşer. Öyle ki bazen neredeyse küçük bir işadamı odası şeklinde döşenmiş bebek odaları görüyorum... Onun için ilk aklınızda tutmanız gereken nokta, odası onun sevdiği biçimde olmalıdır! Onun vücuduna göre hazırlanmış sandalyeler, masalar, sevdiği desenlerin bulunduğu yatak örtüleri, dokunmaktan hoşlandığı battaniyesi... Kısacası onun sevdiği eşyalar bulunmalıdır. İkinci nokta ise odasını düzenlerken onun dünyasını kısıtlamayacak şekilde plan ve düzenleme yapmanızdır. Örneğin siz sevmiyorsunuz diye, çocuğunuzun sevdiği renklerden uzak durmanız yanlıştır...

Ofisler için Feng Shui çözümleri

Ofiste Feng Shui çok göreceli bir kavram. Hangi ofis için Bir avukatlık bürosu söz konusu olduğunda, gizli konuşmaların yapılacağını düşünerek oda kültürü oluşturulmalıdır. Ancak odaları birbirinden ayıran elemanların cam olarak seçilip yarı şeffaf bir yaklaşım oluşturulması uygun olabilir. Bir gazeteden bahsediyorsak, kısa kabin sistemi uygulanabilir ve arada cam fanuslarla özel alanlar yaratılabilir. Bu da yine mekanın büyüklüğüne bağlı olarak değişir. Bir reklam ajansında açıklık politikasına bağlı olarak yine hem açık, hem yarı açık alanlar yaratılabilir. Ancak önemli olan burada hangi birimin hangi Feng Shui bölümüne denk geldiğini önemsemektir. En çok para kazandıracağını umduğunuz birimi, Güneydoğu olan para köşesine koymanız doğru bir yaklaşım olur. İnsan dışında yaşam birimleri yaratmak da akvaryumla çözülüp mekana ılık bir doku kazandırılabilir. Kapı önlerinde, tuvaletlere yakın, merdiven ağızlarında bir masa daha kazanalım bilinciyle yapılan yerleşim planları, bunu seçenlere uzun vadede başka büyük kayıplar getirir ve bu bir kazanç olmaktan çıkar. Yer kazanmak için merdivenin geniş alt bölümlerinde çalışma birimi asla değerlendirilmemelidir. Tesisatın aşırı derecede ortada olduğu tasarımlar, bu tesisat üzerinde akıp giden özel ve zorlayıcı enerjilere yakın çalışan kişilerin performansını düşürür. Bitki bu tip ofis ortamlarında özellikle çok önemlidir. Yapay bitki kullanmamaya çalışılmalı, gerekirse ultraviyole lambalarla gerçek bitki kullanılmalıdır. Küçük odalarda sıkışık çalışan kişiler, yöneticinin seçiminin aksine uzun vadede kalıcı zararlar getirir. Fazla kişiyle çalıştığını düşünen yönetici, aslında o fazla kişinin işini daha iyi bir ortamda oturarak çalışacak olan kişiden kötü yaptığını da kabul etmek zorundadır. Az, çoktan iyidir. Boşluklar önemlidir. Sıkıştırmak en büyük hata olur. Masa altlarına eşyalar konulmamalı, sık sık atılmamış ve birikmekte olan yığınlar temizlenmeli, geçmiş bırakılıp geleceğe fırsat tanınmalıdır.
Akşam/FUNDA CEYHAN


Geri Dön