23 / 04 / 2024

Fer Yapı yabancıya konut satışında artış bekliyor!

Fer Yapı yabancıya konut satışında artış bekliyor!

GAYRİMENKUL sektöründe, kurulduğu 2010 yılından bu yana 5 projeye imza atan Fer Yapı, 5 yılda yaklaşık 2 milyar lira değerinde yatırımı yönetti.



Bugüne kadar 300 bin metrekare inşaat yaptıklarını söyleyen FerYapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, yeni projeler için arayışlarının sürdüğünü anlattı. Kumova, "İstanbul'da artık arsa bulmak çok zor. Şehir içindeki projelerde maliyetin büyük kısmı arazi fiyatına gidiyor. Biz de merkezde kalmak için kentsel dönüşümle ilgileniyoruz. Bundan sonraki yatırımımız kentsel dönüşüm gibi görünüyor. Gireceğimiz bölgeler ise Beşiktaş ve Şişli civarı olur" diye konuştu. 



Gayrimenkul sektörünü de değerlendiren Kumova, yabancı yatırımcıların ilgisine dikkati çekti. Bugüne kadar yabancıların sadece alışveriş merkezlerine yatırım yaptığını anlatan Kumova, şunları söyledi: "Yabancı, yüzde 12-15 kazanmayı bekliyor. Ancak bu kârlar yok. Bizim yılda yüzde 30 kâr etmemiz gerekiyor ki yarısını verelim. Bunu anlattığımızda batık projelere gidiyorlar ve bir tokat yiyorlar. Ancak onlar da öğrenme sürecine girdiler." Yabancıya konut satışlarında artış beklediklerini ifade eden Kumova, Ramazan ile Kurban Bayramı arasında Körfez'den büyük bir talep olacağını ifade etti. 



Vatan


Geri Dön