19 / 04 / 2024

Ferda Öner: Yaparak değiş yıkarak güzelleştiriyoruz!

Ferda Öner: Yaparak değiş yıkarak güzelleştiriyoruz!

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Feda Öner 'in daveti üzerine 'Alanında Tecrübe Konuşuyor' etkinlikleri kapsamında öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi.



Harita Mühendisi olan Belediye Başkanı Özdemir, Teknik Bilimler MYO Harita ve Kadastro Programı öğrencilerine mesleki tecrübelerini anlattı. Öğrencilerin Amasya'ya dair fikirlerini soran Özdemir, öğrencilerden gelen sorulara da yanıt verdi. Harita mühendisi olarak uzun yıllar çalıştığını ifade eden Başkan Özdemir. istikbali olan, istihdam odaklı bir bölümde okudukları için Amasya Üniversiteli öğrencileri tercihlerinden dolayı tebrik etti. 

Mesleki eğitimin çok önemli olduğunu söyleyen Özdemir; "Öğrendiklerinizi pratiğe döküp, becerinizi geliştirmeniz gerekiyor. Bu da sizin içinizdeki mesleki heyecanla, kendinizi geliştirmenizle alakalı bir durum. Eğer bu mesleği seviyorsanız çok keyif alarak yapacaksınız, arazide karşılaştığınız problemleri çözdüğünüzde bir çocuk gibi sevineceksiniz" dedi. 

Öğrencilerden gelen kentsel dönüşüm projesiyle ilgili bir soruya 'Biz Amasya'yı yaparak değil yıkarak güzelleştiriyoruz' cevabını veren Özdemir bu sloganın anlamını ise şu sözlerle açıkladı. 

"Türkiye'de ne yazık ki şehirler çarpık bir şekilde yapılanmıştır. Sizler gibi plan yapabilen, uygulayabilen eğitimli ve donanımlı teknik elemanlar olmadığı için böyle olmuştur. Biz de şimdi teknik çalışanlarımızın sunduğu projeler doğrultusunda Amasya'daki işlerliğini yitirmiş kamu binaları yıkıp daha işlevli, depreme dayanıklı yeni binalar yaparak Kültürel Kentsel Dönüşüm yapıyoruz. Çarpık yapılaşmadan Amasyamızı kurtarıyoruz" dedi. 

Trafik sorunlarıyla ilgili gelen bir soruya ise ' 'Amasya koridor bir şehir. 

Uzunluğu 15 km, genişliği 700 metre. 700 metrelik alanda da bir tane 70 metrelik ırmağımız, şehirlerarası yolumuz var. Geri kalan alanımızın ise bir kısmı konut bir kısmı da birinci derece doğal ve kültürel sit alanı. 

Amasya'da yaklaşık 38 bin civarında konut var 40 binin üzerinde de araç var. Yani her evde ortalama 1.2 tane araç var. 

Dolayısıyla yeni çözümler üretmemiz lazım. Bununla ilgili bir çalışmamız var. Kalenin içinden bir tünel yapacağız. O projeyi de bir harita mühendisimiz hazırladı ve projede de sizin gibi birçok harita teknikleri arkadaşımız da çalışıyor" dedi. 

Öğrencilerin Amasya'ya dair fikirlerini sorup notlar alan Özdemir gençlerle bir araya gelmekten oldukça mutlu olduğunu söyledi. Özdemir öğrencilere eğitim hayatlarında ve meslek yaşamlarında başarılar dilerken; üniversite hocalarına da şükranlarını sundu. Söyleşi Belediye Başkanı Özdemir'e Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Feda Öner'in plaket takdiminin ardından son buldu.


Geri Dön