19 / 04 / 2024

Ferdi iskan almak için neler gerekli?

Ferdi iskan almak için neler gerekli?

Ferdi iskanda daire sahibi evin metrekare ve yapının cinsine göre harçlarını ödeyerek iskanı alabiliyor. Peki, ferdi iskan almak için neler gerekli? İşte, ferdi iskan için gerekenler!



Ferdi iskan almak için neler gerekli?

Ferdi iskan diğer adıyla da Bağımsız Bölüm Kullanma İzni Belgesi'nin kanuni anlamda tanımı şu şekilde; “Bağımsız bölüm sahiplerinin müracaatı ile her bağımsız bölüm için ayrı ayrı düzenlenen ruhsat niteliğindeki izin belgesidir”.


İnşaatı tamamlanmış olan binada oturumun başlaması  ve elektrik, su veya telefon gibi abonelikler için de ferdi iskan belgesi şartı aranıyor. Satın almış olduğunuz dairenizin bulunduğu binanın inşaatının tamamen bittiğinde tamamı için Yapı Kullanma İzin Belgesi (İskan Belgesi) tanzim edildikten sonra yapı sahibinin veya bağımsız bölüm sahiplerinin müracaatı ile alınabiliyor.


Ferdi iskanda daire sahibi evin metrekare ve yapının cinsine göre harçlarını ödeyerek iskanı alabiliyor. Peki, ferdi iskan almak için neler gerekli?


Ferdi iskan için gerekenler!


1) Ferdi İskan belgesi almak istediğiniz dairenizin tapu fotokopisi.

2) Emlak Vergi Müdürlüğünden yani Belediye Gelirler Müdürlüğü'nden söz konusu bağımsız bölüme ait borcu olmadığına sair “Borcu Yoktur Belgesi”

3) Ferdi İskan belgesi talebinizi belirtir imzalı dilekçe,

4) İlgili vergi dairesinden alınan bağımsız bölüme ait ilişik kesme belgesi.


İskan belgesi ne kadar sürede alınır?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön