19 / 03 / 2024

Ferdi iskan nasıl alınır?

Ferdi iskan nasıl alınır?

Bir yapıda yasal olarak oturumun başlayabilmesi için ferdi iskan alınması gerekiyor. Peki ferdi iskan nedir, ferdi iskan nasıl alınır? Detayları haberimizde...



Ferdi iskan nasıl alınır?

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir konutta oturumun başlaması için binaya iskan belgesinin alınması gerekiyor. İskan belgesi alındıktan sonra bağımsız bölüm sahiplerinin de ferdi iskan belgesi alması gerekiyor. Peki ferdi iskan nasıl alınır?


Elektrik, su ve telefon gibi aboneliklerin onaylanması için aranan şartlardan biri olan ferdi iskan belgesinin masrafları, belediyeden belediyeye farklılık gösteriyor. Bu ücretin belirlenmesindeki bir diğer kıstas ise, söz konusu bağımsız bölümün metrekaresi oluyor. Öyle ki metrekare sayısı arttıkça ödenecek ferdi iskan masrafı da artıyor.


Ferdi iskan nasıl alınır?

Ferdi iskanın alınabilmesi için ilk olarak söz konusu ana yapının iskan belgesine sahip olması gerekiyor. Aksi takdirde iskan belgesi olmayan yapılarda bulunan daireler için ferdi iskan belgesi verilmiyor. İskan belgesi alındıktan sonra bağımsız bölüm sahibi kimsenin bağlı olunan belediyeye istenilen belgelerle başvuruda bulunması gerekiyor.


Ferdi İskan için gerekli belgeler...

*Ferdi İskan belgesinin alınacağı bağımsız bölümün son tarihli tapu veya tapu kayır sureti, 

*Belediye Gelirler Müdürlüğü'nden söz konusu bağımsız bölüme ait borcu olmadığına sair “Borcu Yoktur Belgesi”, 

*Ad, Parsel ve bağımsız bölüm numarasını içeren Yapı Kullanma İzni talep eden bağımsız bölüm sahibi tarafından imzalı dilekçe, 

*İlgili vergi dairesinden alınan bağımsız bölüme ait ilişik kesme belgesi. 




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön