26 / 04 / 2024

Ferdi iskan ne demek?

Ferdi iskan ne demek?

İnşaat çalışmaları biten bir yapı için alınması gereken belgelerden biri olan ferdi iskan ne demek? Sorunuzun yanıtı ve detayları haberimizde...



Ferdi iskan ne demek?

Satın alınan konutun kullanılabilmesi için söz konusu binaya ilk olarak iskan belgesi alınması gerekiyor. Daha sonra ise ferdi iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki alınması gereken ferdi iskan ne demek?


Ferdi iskan belgesi, mevzuatta “Bağımsız bölüm sahiplerinin müracaatı ile her bağımsız bölüm için ayrı ayrı düzenlenen ruhsat niteliğindeki izin belgesidir." şeklinde tanımlanıyor.


Bağımsız Bölüm Kullanma İzni Belgesi olarak da bilinen Ferdi İskan ne demek sorusunu yanıtladıktan sonra, Ferdi İskan masraflarına değinelim.


Ferdi İskan masrafı..

Ferdi İskan masrafları belediyeden belediyeye değişkenlik göstermek ile birlikte söz konusu iskanın alınabilmesi için ödenen ücret, metrekare ile doğru orantılı olarak hesaplanıyor. Buna göre, ferdi iskan ücreti için ödenen masraf metrekare sayısı arttıkça,  yüksek olacak demektir.


Ferdi İskan için gerekli belgeler..

*Ferdi İskan belgesinin alınacağı bağımsız bölümün son tarihli tapu veya tapu kayır sureti, 

*Belediye Gelirler Müdürlüğü'nden söz konusu bağımsız bölüme ait borcu olmadığına sair “Borcu Yoktur Belgesi”, 

*Ad, Parsel ve bağımsız bölüm numarasını içeren Yapı Kullanma İzni talep eden bağımsız bölüm sahibi tarafından imzalı dilekçe, 

*İlgili vergi dairesinden alınan bağımsız bölüme ait ilişik kesme belgesi. 



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön