24 / 04 / 2024

Ferdi iskan nereden alınır?

Ferdi iskan nereden alınır?

Bir dairede elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelik başvurularının onaylanması için söz konusu dairenin ferdi iskan belgesi olması gerekiyor. Peki ferdi iskan nereden alınır?



Ferdi iskan nereden alınır?

Ferdi iskan, inşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda yer alan bağımsız bölümlerin kullanılması için yetkili birimler tarafından verilen izin anlamına geliyor. Bu iznin verilmediği ya da alınmadığı konutlarda yasal olarak oturuma izin verilmiyor. Ayrıca elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelikleri onaylanmıyor. Peki ferdi iskan nereden alınır diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Ferdi iskan nereden alınır?

Ferdi iskan, konutun bulunduğu bölgenin bağlı olduğu belediyeden başvurularak alınıyor. Bağımsız bölüm sahibinin gerekli belgeleri temin edip gitmesi, başvuru için yeterli oluyor. 


Ferdi iskan belgesinin verilmesinde aranan bir diğer şart ise ana binaya iskan belgesinin alınmış olması. Aksi takdirde iskan belgesi olmayan binalarda bulunan daireler için ferdi iskan belgesi verilemiyor. "Ferdi iskan nereden alınır?" sorusunu yanıtladıktan sonra "Ferdi iskan için gerekli belgeler nelerdir?" sorusunu yanıtlayalım.


Ferdi iskan için gerekli belgeler..

*Ferdi İskan belgesinin alınacağı bağımsız bölümün son tarihli tapu veya tapu kayır sureti, 

*Belediye Gelirler Müdürlüğü'nden söz konusu bağımsız bölüme ait borcu olmadığına sair “Borcu Yoktur Belgesi”, 

*Ad, Parsel ve bağımsız bölüm numarasını içeren Yapı Kullanma İzni talep eden bağımsız bölüm sahibi tarafından imzalı dilekçe, 

*İlgili vergi dairesinden alınan bağımsız bölüme ait ilişik kesme belgesi. 




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön