28 / 03 / 2024

Ferhat Bakgör: Demir ve mobilyadaki fiyat artışı konut fiyatlarını etkiledi!

Ferhat Bakgör: Demir ve mobilyadaki fiyat artışı konut fiyatlarını etkiledi!

Zaman gazetesi yazarı Arif Bayraktar 'ın haberine göre Demir ve mobilyadaki fiyat artışı konut fiyatlarını da etkiledi, İnşaat sektörü 2014 yılını küçülmeden bitirmenin hesabını yapıyor...




İnşaat sektörü 2014 yılını küçülmeden bitirmenin hesabını yapıyor. Sektör oyuncularından Bakyapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferhat Bakgör, sektörde likidite bolluğunun da azalmasının etkisiyle artan döviz kurunun demirin fiyatında yüzde 10, mobilyada yüzde 35 fiyat yükselmesine sebep olduğunu söyleyerek, "Bu, konut fiyatlarına yüzde 10 yansıdı. Ayrıca sektör oyuncularının maliyet kalemlerinde yüzde 1 olarak yazılan arazi gibi giderler artık yeni uygulama gereği yüzde 18'den yansıyacak. Bunlar sektörü etkiler." dedi. 


Bakyapı'nın lüks konut yerine orta halli binalar inşa ettiği için olası dalgalanmadan etkilenmeyecegini belirten Bakgör, "Buna en güzel örnek Bursa'daki Bakyapı Prestij Modern. Çünkü bir ayda 500 konut sattık. Bunda yüzde 1 KDV avantajından da faydalandık. 


Bursa Prestij Modern'de anlaşmalı bankalardan da kredi kolaylığı sunuluyor." şeklinde konuştu. Şirket Bursa'daki proje için bir ay önce satışa çıkmış, geçen hafta ise tanıtım yapmıştı. Prestij serisinin ilk halkası Esenyurt İstanbul Prestij Park idi. Bursa'da ise 160 milyon liralık yatırım ile 918 konut inşa ettiklerini aktaran Bakgör, projenin yüzde 60'ını sattıklarını, satışın yüzde 10'luk kısmını yabancılara gerçekleştirdiklerini söyledi. Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Ferhat Bakgör, tek bir bloğuna Ortadoğu kökenli yatırımcıların talip olduğu projenin en az yüzde 50 prim yapmasının beklendiğini dile getirdi. Başlangıçta yabancılara 280 daire satmayı planladıklarını belirten Bakgör, "Ancak yabancı medya bazı Arap ülkelerinde Türkiye'de sond önemde yaşananları gerçeğin dışında feci ölümler varmış gibi yansıtınca toplu alımlarda azalma yaşadık. 60 milyonluk alım olacaktı, 12 milyonluk alım oldu." ifadesini kullandı. 


Arif Bayraktar/Zaman



Geri Dön