20 / 04 / 2024

Ferhat Keten: 2014'te konut fiyatları yüzde 25'e kadar düşecek!

Ferhat Keten: 2014'te konut fiyatları yüzde 25'e kadar düşecek!

2014’ün ikinci yarısından itibaren konut talebinde bir patlama yaşanacağını belirten Keten İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten, arz fazlalığının olduğu merkezi ilçelerde konut fiyatlarının yüzde 25’lere kadar düşeceğini söyledi…



Yeni yatırım hedeflerini paylaşmak üzere basın mensupları ile bir araya gelen Keten İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten, kentsel dönüşümle birlikte ciddi bir arz patlaması oluşacağına dikkat çekti. 


2014’ün ikinci yarısından itibaren satış hızı yavaşlayacak

Kurlardaki değişim ve faizlerdeki artışla birlikte konut sektörünün sıkıntılı bir sürece gireceğini vurgulayan Ferhat Keten, “Kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte talepte patlama oldu. Arz fazlası oluşmaya başladı. Bunun etkisini şu an hissetmiyoruz. 2014’ün ikinci yarısından itibaren satış hızı yavaşlayacak” dedi. 


Keten İnşaat'ın satışta olan konut projeleri ve yeni projeleri ile ilgi bilgi almak için tıklayınız


Ne yaparsam satırım dönemi bitti

Konut sektöründe artık ne yaparsam satarım döneminin bittiğinin altını çizen Keten, “Artık ne yaparsam satarım dönemi kalmadı. Farklılaşmanız lazım. Eğer farklı bir şey üretemiyorsanız da fiyat da farklılık yaratmanız lazım” diye konuştu.


2014’te konut fiyatları yüzde 25’e kadar düşecek

Özellikle merkezi bölgelerde arz fazlalığının oluşmaya başladığının altını çizen Keten, “2014’ün ikinci yarısından itibaren fiyatlar yüzde 10’a kadar düşecek. Hatta bazı bölgelerde bu oran yüzde 25’i bile bulur. Düşmek zorunda çünkü alternatif çok fazla. Şirketler farklılaşmak zorunda. Eğer üründe farklılık yaratamıyorlarsa da fiyatta farklılık yaratmak zorundalar. İşte bundan dolayı da konut fiyatları 2014’ün ikinci çeyreğinden sonra düşüş gösterecek” şeklinde konuştu.

 

Kriz anında en güvenilir liman merkezi lokasyonlar

Konut fiyatlarındaki düşüş beklentisinin bir diğer nedenini ise para politikası ile ilgili olduğunu belirten Keten, “Para piyasalarında tedirginlik artarsa fiyatlar düşer. Kriz dönemlerinde ise insanlar merkezi lokasyonlara yöneliyor. Merkezi bölgelerde kriz anında daha fazla konut satılıyor. Çünkü yatırımcılar oraları daha güvenli buluyor” dedi. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön