20 / 04 / 2024

Ferit Şahenk, Galata'da tarihi bir apartman satın aldı

Ferit Şahenk, Galata'da tarihi bir apartman satın aldı

Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk, Galata'da Faruk Eczacıbaşı'nın sahip olduğu binanın yanındaki tarihi apartmanı 8.5 milyon TL'ye aldı



İstanbul'un tarihi semtlerinden Galata, sanatçılar ve yabancı fonlardan sonra işadamlarının da ilgili odağı haline geldi. Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Galata'da Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı'na komşu oldu. Şahenk'in bu hafta başında Galata Kulesi'nin karşısındaki Şahkulu Mahallesi'nde 283 ada ve 2 parselde bulunan tarihi binayı 8.5 milyon TL bedelle satın aldığı öğrenildi. Şahenk, 19. yüzyılın başlarında yapıldığı öğrenilen ve bir kez restorasyondan geçen taş dış cepheli ve ahşap çift cumbalı binanın metrekaresine ortalama 10 bin TL ödemiş oldu. 202 metrekare arsa alanına sahip 160 metrekare alan üzerine oturan bina 5 kattan oluşuyor ve ortalama bin metrekare kullanım alanına sahip bulunuyor. Alt katında Kiva Han isimli bir restoran bulunan binanın üst katları ise kullanılmıyordu. Şahenk'in restorana dokunmayıp binanın üst katlarını ise butik otele dönüştürebileceği konuşuluyor.

İLGİ MERKEZİ OLDU
Şahenk'in satın aldığı binanın hemen yanında Faruk Eczacıbaşı oturuyor. Eczacıbaşı geçtiğimiz hafta basın mensupları ile buluşmasında Galata'da haftanın bazı günlerinde oturdukları evi 2003 yılında satın aldıklarını açıklamış ancak bedelini söylememişti. Eczacıbaşı," Yanımızdaki bina satılık. Bizim ödediğimiz fiyatın 10 katını istiyorlar" demişti. Galata semti son dönemde işadamlarının yanı sıra yabancı fonlar ve sanatçıların da ilgi merkezi haline geldi. Bu da emlak fiyatlarını yükseltti. Bölgedeki en yenisi 70 yıllık binalar 1 milyon TL'den satılıyor. Geçtiğimiz haftalarda 98 metrekarelik bir tarihi bina 3 milyon TL bedelle alıcı buldu. Semtin yeni sakinleri arasında işadamı Faruk Eczacıbaşı, yönetmen Ferzan Özpetek ve modacı Bahar Korcan bulunuyor. Son dönemde İngiliz Fairmont gibi bazı fonlar da bölgede Komando Han, Rizzo Apartmanı, eski Sümerbank binası gibi tarihi binaları satın alarak restore etmişti.
Dilek Taş / Sabah


Geri Dön