28 / 03 / 2024

Ferit Şahenk Hotel Ambasador'la yakından ilgileniyor!

Ferit Şahenk Hotel Ambasador'la yakından ilgileniyor!

Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk, Hırvatistan'ı adeta ikinci vatanı olarak belirledi. Ülkedeki yatırımlarını 2014 yılı sonuna kadar 400 milyon euro'ya çıkaracağı konuşulan Şahenk'in Hırvatistan'daki yeni gözde sektörü ise turizm.



Yeme içme sektöründe Türkiye'de yaptığı satın almalarla adından sıkça söz ettiren Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk, Hırvatistan'ı adeta ikinci vatanı olarak belirledi. Ülkedeki yatırımlarını 2014 yılı sonuna kadar 400 milyon euro'ya çıkaracağı konuşulan Şahenk'in Hırvatistan'daki yeni gözde sektörü ise turizm. 


Hırvatistan'da peş peşe yat limanı satın alan Şahenk, otelcilikte de ülkenin en bilinen yatırımcılarından biri olacak gibi görünüyor. Arkadaşımız Mehtap Halıcı'nın duyumlarına göre, Ferit Şahenk Hırvatistan'nın nostaljik yapılarından biri olan Hotel Ambasador'la yakından ilgileniyor. 1920'li yılların başında inşa edilen ve 8 bin 500 metrekare alanda hizmet veren otel, şu anda Hırvat Retoi şirketi tarafından işletiliyor. Eski Yugoslavya'nın en saygın otelleri arasında yer alan Hotel Ambasador, Split kentinin en eski turizm tesisi olarak biliniyor. Otelin ne kadarlık fiyata vitrine çıktığı ise bilinmiyor. 20 milyon euro'ya mal olması planlanan Hotel Sibenik'i de 2015 yılında açmaya hazırlanan şahenk'in Zadar kentindeki eski Maraska oteliyle de ilgilendiğini daha önce yazmıştık. Hatırlanacağı gibi Doğuş Grubu şirketlerinden D-Marin 2012 yılında Hırvatistan'daki üç marinayı bünyesine katmış, 21 marinayla Akdeniz çanağının en önemli şirketlerinden Hırvat Adriatic Croatia International Group'un (ACI) yüzde 7'sini almıştı. 


Para 


Geri Dön