24 / 04 / 2024

Ferit Şahenk Ulus 29'u satın aldı!

Ferit Şahenk Ulus 29'u satın aldı!

Ferit Şahenk’in Etiler-Ulus’taki mekânlarının sayısının sürekli arttığına gönderme yapanlar, semti Şahenkland olarak adlandırmaya başladı. Şahenk şimdi de İstanbul’un klasiklerinden Ulus 29’u satın aldı. Şahenk'in restoran sayısı 82’ye ulaştı...



Yeme içme sektöründeki yatırımları, ayrı bir şirketler grubu oluşturacak kadar büyüyen Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk şimdi de İstanbul eğlence hayatının klasiği Ulus 29’u satın aldı.

Ulus 29’un çoğunluk hisselerini satın alan Şahenk’in Etiler-Ulus civarındaki mekân sayısı dörde yükselmiş oldu. Nispetiye caddesinde yer alan Nusr-et, Kitchenette, GQ şimdi de Ulus’taki Ulus 29... Sektörden isimler, Şahenk’in Nispetiye caddesinde çok sayıda gayrimenkulü bulunmasını da kast ederek, Etiler- Ulus için Şahenkland tanımlamasını yapıyor.

Sektörün en eski kurumlarından Ulus 29 özel bir üyelik sistemi olmamasına karşın İstanbul’da belli bir kesimin yıllarca müdavimi olduğu kulüp-restoran olma özelliğini korudu.

Bu konsepti Türkiye’ye ilk getiren isim de 20 yıldır aynı servis ve lezzet görselliğini müdavimlerine aksatmadan sunan Ulus 29’un sahibi, İstanbul eğlence hayatında hatırı sayılı bir yeri olan Metin Fadıllıoğlu.


Masa da tamam

Boğaz’a nazır man-zarasıyla Ulus 29 sektörün yurt dışında tanınan ilk markasıydı. Birçok iş adamı gibi Şahenk için de yıllarca özellikle iş yemeklerinin vazgeçilmez bir mekânı oldu. İş adamları, politikacılar, sanatçılar ve cemiyet hayatının önde gelen isimlerinin buluşma noktası Ulus 29, yabancılara şehri tanıtmak için de tercih edilen bir mekan oldu hep.

Öte yandan bir süredir Borsa restoranları ve Masa’yı da içinde bulunduran Sele Grup’la da görüşen Şahenk buradaki görüşmeleri de sonlandırdı. Borsa ve Masa da artık Doğuş Grubu ortaklığında.

Şahenk’in sektördeki alımlarının hız kesmeden sürmesi farklı yorumlara neden oluyor. Bunlardan birisi sektörde belli bir büyüklüğe ulaştıktan sonra borsada halka arz yapılacağı. Bir başka görüş ise agresif büyüme stratejisiyle belli bir hacime hızlıca ulaşıp olası bir yabancı ortaklık yoluyla grubun vizyonunun uluslararası alana taşınacağı şeklinde.

Şahenk’in yeme içme sektöründeki yatırımları ilk etapta hobi gibi görüldü. Ancak gruptaki restoran sayısının 82’ye ulaşması belli bir büyüklüğe oynandığının işareti.



Doğuş bünyesindeki bazı markalar


* Nusr-et

* Kiva

* Lacivert

* Armani Ristorante

* Go Mongo

* Da Mario

* Vogue

* Anjelique

* Kitchenette

* Mezzaluna

* Gina

* Ajia

* Zuma

* Mama

* Carlotta

* Poupon

* Ca’d’oro

* Gigi

* Raika


Songül Hatısaru/Milliyet Gazetesi


Geri Dön