29 / 03 / 2024

Ferit Şahenk gözünü Hypo Bank'a dikti!

Ferit Şahenk gözünü Hypo Bank'a dikti!

Türkiye'de lüks restoran pazarında satın almalarla büyüyen Doğuş Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, finansta ise rotasını Balkanlar'a çevirdi. Garanti Bankası, Avusturyalı bankacılık devi Hypo'nun peşine takıldı.



 Avusturya basını Garanti Bankası'nın patronu Ferit Şahenk'in gözünü Hypo Bank'a diktiğini iddia etti
Türkiye'de lüks restoran pazarında satın almalarla büyüyen Doğuş Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, finansta ise rotasını Balkanlar'a çevirdi. Doğuş Grubu'nun amiral gemisi Garanti Bankası, Avusturyalı bankacılık devi Hypo'nun peşine takıldı. Romanya'da şube sayısını 78'e çıkaran Garanti Bankası, Avrupa'nın doğu kesimindeki büyümesini Viyana merkezli Hypo Alpe-Adria Bank ile yapacak. Avusturya'nın 117 yıllık bankası olan Hypo'nun eski Yugoslavya coğrafyasındaki ağına Şahenk'in ilgilendiği iddia edildi. Avusturya'nın en büyük gazetelerinden Kleine Zeitung, Şahenk'in Hypo'nun Doğu Avrupa'daki varlıklarına talip olduğu ve ilgilendiğini yazdı.

Vitrinde 255 şube var
Gazete, haberinde Hırvatistan'da marina yatırımlarını hızla artıran Doğuş'un inşaat sektörüyle de yaygınlaştığını, buna ek olarak finansta da genişleme planında olduğunu belirtti. Avusturya'da bir anda gündem oluşturan haberde özellikle Hypo Alpe-Adria Bank'ın Hırvatistan, Sırbistan ve Bosna-Herkes'teki şubelerini satın almaya en yakın isim olduğunun altı çizildi. Ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren Hypo'nun Bosna-Hersek'te 96, Sırbistan'da 49, Karadağ'da 10, Hırvatistan'da 73, Slovenya'da 27 şubesi bulunuyor. Beş ülkedeki 255 şubede ise çalışan sayısı 4 bin 600.

Hedef Doğu Avrupa
Türk bankaları Avrupa'da Doğu Bloku ülkeleriyle büyüyor. Kentbank'ın eski sahibi Süzer Grubu, Bank Brod'u 2011'de alarak adını KentBank Crotia yapmıştı. Çalık Holding, Arnavutluk'un ikinci büyük bankası olan Banka Kombetare Tregtare ile Kosova'da da varlık gösteriyor. Kosova'daki diğer Türk bankası ise TEB. Makedonya'da Halkbank'ın büyümesi de dikkat çkiyor. Hüsnü Özyeğin, Credit Europe ile Romanya'nın en büyük bankalarından biri olurken, Garanti'nin ülkedeki şube sayısı ise 78.

Sabah

Geri Dön