19 / 04 / 2024

Ferko Ilgaz Hotel açıldı!

Ferko Ilgaz Hotel açıldı!

Ferko’nun Ilgaz Dağı’nda 100 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiği 286 yatak kapasiteli Ferko Ilgaz Hotel kapılarını açtı. Sanat oteli olarak tasarlanan Ferko Ilgaz Hotel'de sanat eserleri sergileniyor.



Ferko'nun Ilgaz Dağı'da hayata geçirdiği Ferko Ilgaz Hotel açıldı. Otelin doluluk oranının yüzde 70'lerde olduğunu ifade eden Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, otelin 286 yatak kapasiteli olduğunu, devre tatil blokları tarafındaki otelde de 252 yatak bulunduğunu söyledi. Otel yatırımı öncesi devre tatil bloklarında yılda 80 bin geceleme yapılırken otel sonrası bu sayının 140 bine çıktığını anlatan Meriçten, Ferko Ilgaz Hoteli’ni bir sanat oteli olarak da konumlandırmak istediklerini söyledi. Ferko Ilgaz Hotel'de Devrim Erbil, Ahmet Gümüştekin, Ozan Oganer, Zeynep Çilek gibi sanatçıların eserleri sergileniyor. Meriçten, “Tesisinizi altınla kaplasanız bile tek başınıza birşey yapamazsınız. Buranın iyi tanıtılması için yerel yönetimlerin iş dünyasının birlikte hareket etmesi burayı tanıtması gerekiyor” ifadesinde bulundu. 


Hürriyet 


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


Ferko, Ilgaz Dağı’nda hayata geçirdiği Ferko Ilgaz Hotel ile bölgeye 100 milyon TL yatırdı. ‘Fahri Kastamonuluyuz’ diyen Gökçe Meriçten, “Otel 12 ay boyunca etkin olacak” dedi


İstanbul’da merkez noktalarda yaptığı projelerle öne çıkan Ferko, 30 yıldır çeşitli yatırımları olan Kastamonu’da Ilgaz Dağı’na 100 milyon liralık bir otel yaptı. Hizmete açılan Ferko Ilgaz Hotel, misafirlerini ağırlamaya başladı. Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, oteli sadece kayak turizmi için değil, çeşitli etkinliklerle 4 mevsim öne çıkararak, bölge halkına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Otelin 12 ay boyunca açık kalacağını belirten Meriçten, “Yaz mevsiminde sıcak bölgelerde bunalmış ve kıyı tatili yapmak istemeyen misafirlerimiz için dağ havasında spor aktiviteleri mevcut. Bisiklet parkurundan paintball’a, ATV parkurundan özel çocuk alanlarına kadar her şey var” dedi. Türkiye’nin çeşitli dağlarındaki kayak otellerinin hepsinde farklı özelliklerin öne çıktığını anlatan Meriçten, Ilgaz’ın ise çocuklu aileler için önemli bir tercih olacağını söyledi.


Milliyet


Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı!


Ferko, İlgaz Dağı'nda 100 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirdiği Ferko İlgaz Hotel'de, misafirlerini 4 mevsim boyunca ağırlamayı hedefliyor. 118 Kastamonu Konağı'ndan oluşan devre tatil bloklarında tüm altyapıyı yenilediklerini belirten Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, projeye 143 odalık yeni otel odaları eklediklerini belirtti. Projede aynı zamanda konferans merkezlerinin de yer aldığını kaydeden Meriçten, SPA merkezlerini son trendlere göre geliştirdiklerini ifade etti.


Habertürk


Haber Sabah'ta şöyle yer aldı 


Gayrimenkul projeleriyle tanınan Ferko, Kastamonu Ilgaz'da dört mevsim faaliyette olacak turizm yatırımı yaptı. 100 milyon lira yatırımla Ilgaz Milli Parkı içinde hayata geçen Ferko Ilgaz Hotel, şu anda 130 kişi istihdam ediyor. Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, otelde yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı: "118 adet Kastamonu Konağı'ndan oluşan devre tatil bloklarımızda tüm altyapıyı yeniledik. Aynı arazi üzerinde 122 standart oda, 12 junior süite, 4 family süite ve 1 presidential süite olmak üzere 143 odalı yeni otel binamızı bünyemize ekledik. Otel binamızda 1.000 metrekarelik konferans ve davet salonu, 4 adet 25-50 


Yüzde 98 DOLULUK 

Sömestr döneminde yüzde 98 doluluk yakaladıklarını belirten Beriçten, "Yatırımımız öncesinde devre tatil bloklarımız yılda 80 bin geceleme yaparken otel yatırımı sonrası bu sayıyı 140 bine çıkardık, daha da artırmayı hedefliyoruz" dedi. Meriçten, gayrimenkul sektörüne yönelik yatırımlarından da söz etti. Meriçten, Göktürk'te ikisi konut biri ofis olmak üzere üç proje, Levent'te de konut ve ofis olmak üzere olmak üzere dört yeni projeye başlamayı planladıklarını dile getirdi. Meriçten, projelerin yatırım bedelinin 1 milyar doları aşacağını aktardı.kişi kapasiteli ileri teknoloji toplantı salonları yaptık. SPA merkezimizi son trendlere göre geliştirdik."

Sabah

Geri Dön