20 / 04 / 2024

Ferko Ilgaz Mountain Resort Hotel açılış için gün sayıyor!

Ferko Ilgaz Mountain Resort Hotel açılış için gün sayıyor!

750 yatak kapasitesi ile Anadolu’nun en büyük turistik tesislerinden biri olan Ferko Ilgaz Mountain Resort Hotel, bu ayın ortasından itibaren tam kapasite ile kapılarını açıyor.



Geçtiğimiz hafta Devre Tatil Köyü bölümünde müşteri kabulüne başladıkları kaydeden Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Meriçten, yıllık 200 bin geceleme sayısını yakalamayı hedeflediklerini kaydederek, “Kastamonu’nun eşsiz doğasının hakkını vermeye çalışacağız” dedi.


12 ay boyunca açık kalacak dağ oteli olacaklarını kaydeden Meriçten, müşterilerine sunacakları çeşitli aktiviteler ile il turizmine büyük katkı vereceklerini kaydederek, “120 çalışanımızdan 100’ünün Kastamonulu olmasıyla sağlayacağımız istihdam bize ayrı bir kıvanç veriyor” açıklamasında bulundu.


İlimiz turizmine moral, motivasyon ve lokomotif olması yanı sıra vizyon katacak olan Ferko Ilgaz Mountain Resort Hotel kapılarını tam kapasite ile Mart ayının ortasında açmaya hazırlanıyor.


Tesisin Devre Tatil Köyü bölümü ile komple yenilenen sosyal tesis bölümü ise 27 Şubat tarihinden itibaren müşteri kabul etmeye başladı.


Meriçten: “Kastamonu’nun doğasına ve insanlarının sıcaklığına güveniyorum”

Ilgaz dağının ilimize bakan bölümünde Ferko Ilgaz Mountain Resort Hotel yatırımını gerçekleştiren Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Meriçten, ilimizi ziyareti esnasında sorularımızı cevapladı.


Meriçten ilimize yıllardır gelip gittiğini ve dostları dolayısıyla büyük gönül bağı olduğunu kaydederek, böylesi önemli bir yatırım için Kastamonu’yu seçmekten dolayı mutlu olduğunu belirtti. Ferko Ilgaz Mountain Resort Hotel yatırımında belirledikleri hedeflere ulaşacaklarından şüphe duymadığını vurgulayan Meriçten “Kastamonu doğasına, insanlarının sıcaklığına, ilin Ankara’ya yakınlığına, İstanbul ile karşılıklı olarak günde iki kez yapılan uçak seferi olmasına güveniyoruz” değerlendirmesinde bulundu.


“Yıllık 200 bin geceleme”

Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Meriçten, 750 yatak kapasitesi ile Anadolu’nun en büyük tesislerinden birini gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Yıllık 80 bin geceleme yapan tesisi yaptığımız yatırım ile yılda 200 bin geceleme sayısına çıkarmayı hedefliyoruz ve bu hedefimizde başarılı olacağımıza inanıyoruz” dedi.


Tesis bünyesindeki 800 kişilik konferans, düğün, toplantı salonlarının verecekleri hizmetin lokomotifi olacağını kaydeden Meriçten, “Milli Park içinde şirket toplantıları, kongre yapmaya son derece müsait bir atmosfer oluşturduk” şeklinde konuştu.


“12 ay açık dağ oteli”

Ferko Ilgaz Mountain Resort Hotel’in 12 ay açık dağ oteli olacağının altını çizen Meriçten, yaz aylarında düzenleyecekleri çeşitli spor, yaşam ve doğa aktiviteleri ile turizm hareketliliğini yıl boyu canlı tutacaklarının müjdesini verdi.


Vilayet turizmimize büyük katkı sunmayı hedeflediklerini de sözlerine ekleyen Meriçten, “Başta şehir merkezine olmak üzere ilimizin tarihi ve turistik noktalara düzenleyeceğimiz günlük turlar ile Kastamonu’nun her köşesinin turizm gelirinden pay almasını sağlayacağız” değerlendirmesinde bulundu.


“İstihdama katkı vermek bize ayrı bir kıvanç”

Tesiste 120 personelin çalışacağını kaydeden Meriçten, “Çalışanlarımızın 100’ünün Kastamonulu olması, bu sayede il istihdamına katkı vermemiz bize ayrıca bir kıvanç ve mutluluk veriyor” diyerek duygularını paylaştı. 


“Kastamonu doğasının hakkını vereceğiz”

İlimizin eşsiz bir doğaya sahip olduğunu kaydeden Meriçten, “Doğaya dost yatırımız ve aktivitelerimiz sonucunda oluşturacağımız turizm hareketliliği ile Kastamonu doğasının hakkını vermeye çalışacağız” dedi.


Kastamonu Gazetesi


Geri Dön