28 / 03 / 2024

Ferko Line projesinde metrekaresi 9 bin dolar!

Ferko Line projesinde metrekaresi 9 bin dolar!

Gayrimenkul sektörüne kazandırdığı nitelikli projeler ile öne çıkan Ferko, İstanbul’un gelişen ticaret merkezi Kağıthane’de hayata geçireceği yeni projesinin lansmanını gerçekleştirdi.



Gayrimenkul sektörüne kazandırdığı nitelikli projeler ile öne çıkan Ferko,  İstanbul’un gelişen ticaret merkezi Kağıthane’de hayata geçireceği yeni projesinin lansmanını gerçekleştirdi. Üçü ofis biri otel olmak üzere dört bloktan oluşan Ferko Line, Almanya’nın 150 yıllık prestijli mobilya markası Walter Knoll imzalı ofisleri ve Four Points by Sheraton ayrıcalıklarıyla iş hayatında konfor ve prestijin altını çizmeye hazırlanıyor.


25 yılı aşkın süredir modern tasarım anlayışı ve kaliteli üretimiyle lüksün hayat tarzına dönüştüğü yaşam alanları inşa eden Ferko, İstanbul’un gelişen ticaret merkezi Kağıthane’de iş dünyasının standartlarını yeniden çiziyor. Modern çağın koşulları ile gelişen lüks kavramını iş dünyasıyla buluşturan Ferko’nun Ferko Line Projesi, business park konsepti ile tasarlanan caddeleri ve dünyaca ünlü markaların yer aldığı ticari alanları ile iş hayatının çizgisini yükseltecek. 105 bin metrekare toplam inşaat alanında 4 blok ile yükselecek ve bünyesinde 192 ofis, 38 adet ticari alan ve 173 oda kapasiteli Four Points by Sheraton Oteli’ni bulunduran Ferko Line’ın ofisleri Almanya’nın 150 yıllık prestijli mobilya markası Walter Knoll’un usta dokunuşlarıyla hayat bulacak. 


Ferko Line’ın basın toplantısında konuşan Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, 120 milyon dolarlık toplam yatırım bedeli olan projeyi 2018’in son çeyreğinde tamamlayacaklarını belirterek “Ferko Line, üç ofis bir de Four Points by Sheraton’ın bulunduğu toplam dört blok ile Kağıthane’nin merkezinde, ana caddeye 300 metrelik cephede yükselecek.  24 ayda tamamlamayı hedeflediğimiz bu projede yer alan ofis bloklarının lobi ve benzeri ortak alanları Almanya’nın en prestijli mobilya markası Walter Knoll tarafından tasarlanacak” dedi.



GÖKÇE MERİÇTEN: “OFİS PROJESİNDE BİR İLKE DAHA İMZA ATIYORUZ”

Ferko olarak 25 yılı aşkın süredir sektöre öncülük eden projeler inşa ettiklerini dile getiren Gökçe Meriçten “Şehir merkezinde hayata geçirdiğimiz projelerimiz ve en önemlisi uluslararası markalarla gerçekleştirdiğimiz işbirliklerimiz her zaman odak noktamız oldu. Ferko Line projemizde de yine bir ilke imza atarak 150 yıllık geçmişiyle son 15 yılda 120’den fazla uluslararası tasarım ödülüne layık görülen Walter Knoll ile bir araya geldik. Walter Knoll’un zarif ve şık olduğu kadar ergonomiye de önem veren usta dokunuşlarıyla hayat bulacak Ferko Line’da yaptığımız bu birliktelik, bir ofis projesinde ilk olma özelliğine sahip” dedi. 

FOUR POINTS BY SHERATON İKİNCİ KEZ FERKO PROJESİNDE YERİNİ ALDI

Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, sözlerine şu şekilde devam etti: 

“İmes Park projemizin ardından Four Points by Sheraton markası ile ikinci kez bir araya geldik. Marriot & Starwood Grup Otelleri’ne ait Four Points by Sheraton ile tekrar aynı projede yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Markalı şehir içi iş oteli yatırımcısı ve işletmecisi Er Yatırım, Turizm ve İnşaat A.Ş. tarafından işletilecek olan otel, 12 kattan oluşan 4. bloğumuzun tamamında hizmet verecek. Four Points by Sheraton, 173 odası, 7 toplantı salonu ve 688 metrekare genel kullanım alanıyla konaklama, özel toplantılar için tasarlanan lüks salonlar ve hizmet kalitesiyle farklı alternatiflerin bulunmadığı bölgede iş hayatı için prestijli bir seçenek olacak.”

METREKARESİ 11.750 TL’DEN BAŞLAYAN OFİS SEÇENEKLERİ

Büyükdere Levent aksının doygunluğa ulaşmasının ardından bölgede yer alan sanayi alanlarının, imar planlarındaki değişiklikler sonucu kent merkezi dışına taşınması ile Kağıthane’nin cazibesinin arttığını belirten Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, bu yükselişte Seyrantepe metrosu ve tünel inşaatının da etkili olduğunu söyledi. Bölgeye olan ulaşımı daha da rahatlatacak ve 2018’de açılması planlanan Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattının da bu ivmeyi yükselteceğine işaret eden Meriçten, ”2018 yılında hizmete girecek Kağıthane-Mahmutbey Metro İstasyonunun Kağıthane durağına sadece 1 km mesafede bulunan Ferko Line, bölgeye ve projeye dahil olacak markalara prestij katacak. Ferko Line’da, tavan yüksekliği 3.65 metre olan 166 metrekareden 1.624 metrekareye kadar ofis seçenekleri sunuyoruz. Ticari alanların metrekare satış fiyatı 9 bin dolar ila 12 bin dolar arasında farklılık gösterirken ofislerin metrekare satış fiyatı ise 11.750 TL’den başlıyor” dedi.


Ferko Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Meriçten ise 25 yıldır özellikli ve adından söz ettiren nitelikte projeler gerçekleştirdiklerini belirterek, projeleri zamanında tamamlayıp teslim etme ilkelerinin kendilerine duyulan güvende önemli bir etken olduğunu söyledi. Ferit Meriçten, “Geçen 25 yılda yaptığımız işimizin kalitesinden asla ödün vermedik, inanmadığımız hiçbir projede yer almadık. Levent’te Büyükdere Caddesi üzerinde inşa ettiğimiz Ferko Signature’ı tamamlamak üzere iken bize yeni bir başlangıcın heyecanını yaşatan Ferko Line’ın, projeye dahil olan markalara, Kağıthane’ye ve İstanbul’a değer katacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

YILDIZI YÜKSELEN KAĞITHANE’DE NEFES ALDIRAN OFİSLER

Kağıthane’nin tam merkezinde ana cadde üzerinde 300 metre boyunca uzanan Ferko Line, Ferko Sanat Koleksiyonu’nun en seçkin eserlerinden özenle oluşturulan heykel bahçeleri, yürüyüş yolları ve keyifli mola alanlarıyla huzur dolu bir çalışma ortamı sunacak. Ferko Line’ın her katında yer alan kat terasları ve alışılagelmiş standartların aksine açılır camların bulunduğu ofisler çalışanlara nefes aldıracak, geniş sosyal olanaklarıyla da tüm ihtiyaçları karşılayacak. 


İş hayatının profesyonellerine hitap eden tam donanımlı toplantı, lounge, seminer salonları, otel atmosferinde ve konforunda ofis lobileri, ferah ve modern ofisleri ile iş konforunu artıran Ferko Line, ortak teras ve yeşil alanları, restoran ve dünyaca ünlü markaların yer aldığı ticari alanlar, fitness center ve hobi alanları ile iş yaşamının yoğun temposunda çalışanlara nefes aldıracak. Engelli dostu olarak inşa edilen ve dünyada tanınırlığı ve kabul edilebilirliği en yüksek yeşil bina sertifikası olan LEED sertifikasına da aday olan Ferko Line’da elektrikli araba şarj üniteleri de bulunacak.


Web: http://ferko.com.tr/


Haber Star Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


120 milyon dolarlık yatırım değeri ile üçü ofis biri otel olmak üzere dört bloktan oluşan Ferko Line’ın 2018 yılının sonunda tamamlanması öngörülüyor. FerkoLine projesi hakkında bilgi veren Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, projelerinin 120 milyon dolarlık toplam yatırım bedeli olduğunu kaydederek “Ferko Line, üç ofis bir de Four Points by Sheraton’ın bulunduğu toplam dört blok ile Kağıthane’nin merkezinde, ana caddeye 300 metrelik cephede yükselecek. 24 ayda tamamlamayı hedeflediğimiz bu projede yer alan ofis bloklarının lobi ve benzeri ortak alanları Almanya’nın en prestijli mobilya markası Walter Knoll tarafından tasarlanacak” dedi. Büyükdere Levent aksının doygunluğa ulaşmasının ardından bölgede yer alan sanayi alanlarının, imar planlarındaki değişiklikler sonucu kent merkezi dışına taşınması ile Kağıthane’nin cazibesinin arttığını belirten Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriç, bu yükselişte Seyrantepe metrosu ve tünel inşaatının da etkili olduğunu söyledi.


Bölgeye olan ulaşımı daha da rahatlatacak ve 2018’de açılması planlanan Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattının da bu ivmeyi yükselteceğine işaret eden Meriçten, “2018 yılında hizmete girecek Kağıthane-Mahmutbey Metro İstasyonunun Kağıthane durağına sadece 1 km mesafede bulunan Ferko Line, bölgeye ve projeye dahil olacak markalara prestij katacak


Star Gazetesi 



Haber Hürriyet'te şöyle yer aldı;


Ferko İnşaat gelişen ticaret merkezi Kağıthane’de 120 milyon dolarla yeni bir proje hayata geçiriyor. Ferko Line projesinde 3 blok ofis, 1 blok da otel yer alacak.

FERKO İnşaat kentsel dönüşüm projeleri ile yeni bir yüze kavuşan İstanbul Kağıthane’de yeni bir proje hayata geçiriyor. Hat, çizgi anlamına gelen ‘Ferko Line’ projesi için 120 milyon dolar yatırım yapılacak. Proje 3 blok ofis, 1 blok otel olmak üzere 4 bloktan oluşuyor. 105 bin metrekare toplam inşaat alanı olan projede, büyüklükleri 166 metrekare ile bin 624 metrekare arasında değişen 192 ofis, 38 adet ticari alan yer alıyor. Cendere Caddesi’ne 300 metre cepheli projenin 2018 son çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor. Projedeki oteli 30 milyon dolara sattıklarını belirten Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, “Four Points by Sheraton markası ile ikinci kez bir araya geldik. Er Yatırım tarafından işletilecek olan otelde 173 oda yer alacak” dedi.


FİYATLARI TL’YE ÇEVİRDİ

Levent-Maslak hattının doygunluğa ulaştığını, Kağıthane’nin cazibesinin artırdığını belirten Meriçten, bölgede 2018’de açılması planlanan Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattının da bu ivmeyi artıracağını dile getirdi. Ofislerde metrekare satış fiyatının dolar üzerinden olacağını ancak döviz kurundaki artıştan dolayı TL ile satmaya karar verdiklerini vurgulayan Meriçten, “Ofislerde TL’ye döndük. Metrekaresi 11 bin 750 bin liradan başlayan fiyatlarla satacağız” dedi. Ferko Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Meriçten, ekonomik daralmalara rağmen sektörün istihdam ve milli gelire olan dinamo etkisinin devam ettiğini belirtti. Ferko olarak binaya ruh katmak için çalıştıklarını anlatan Meriçten, Ferko Line içinde heykel bahçesine yer vereceklerini söyledi.


Hürriyet / Gülistan Alagöz 


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


İstanbul’un merkezi lokasyonlarında projeler geliştiren Ferko, özellikle ‘ofis üssü’ olarak öne çıkan Kağıthane’de Ferko Line projesini hayata geçiriyor.


120 milyon dolar yatırım bedeliyle yükselecek proje; 3 blok ofis, 1 blok otel olmak üzere 4 bloktan oluşuyor. Oteli Marriot & Starwood grubuna ait Four Points by Sheraton markasına yaklaşık 30 milyon dolara sattıklarını belirten Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, otelin Er Yatırım tarafından işletileceği bilgisini verdi. 



Projede, boyutları 166 metrekare ile 1624 metrekare arasında değişen 192 ofis, 38 adet ticari alan yer alıyor. Cendere Caddesi’ne 300 metre cephesi olduğu belirtilen projenin teslim tarihi ise 2018’in son çeyreği olarak açıklandı. 

TL ile satışa döndü


Levent-Maslak hattının doygunluğa ulaşarak, Kağıthane’nin yeni ofis merkezi cazibesini artırdığını belirten Gökçe Meriçten, bu yükselişte özellikle Seyrantepe metrosu ve tünel inşaatlarının da etkisi olduğunu kaydetti. Ofislerde metrekare satış fiyatının dolar üzerinden olacağını ancak döviz kurundaki artıştan dolayı TL ile satmaya karar verdiklerini vurgulayan Meriçten, “Ofislerde TL’ye döndük. Lansman boyunca metrekaresi 11 bin 750 liradan başlayan fiyatlarla satacağız” dedi. 


Ofislere kurumsal firmalardan uzun süreli kiralama talebi gelirse satış yerine kiralamayı da tercih edebileceklerini kaydeden Meriçten, “Bölge değerlenen bir alan olduğu için ticarileri ise elimizde tutmak, kiralamak istiyoruz” dedi. 


Walter Knoll Türkiye’de


Ferko Line’da 120’nin üzerinde uluslararası tasarım ödülü olan mobilya markası Walter Knoll’la bir birlikteliğe gittiklerini açıklayan Meriçten, ofis dünyasında ‘ilklere imza atmaya’ devam edeceklerini söyledi. Meriçten, “İlk defa bizimle Türkiye’ye giriyorlar. Otel konforunda, sıcaklığında alanlar oluşturmak istiyoruz” dedi. 



‘Yapıda sanat’


Ferko Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Meriçten, ekonomik daralmalara rağmen sektörün istihdam ve milli gelire olan dinamo etkisinin devam ettiğini belirterek, yatırımların da sürdüğünü dile getirdi. Ferko olarak bina yapmak dışında ‘binaya ruh katmak’ için çalıştıklarını anlatan Meriçten, Ferko Line içinde yer alacak heykel bahçesine dikkat çekti. Meriçten, “Ofis için gereken her türlü altyapı olanağı, en ince şekilde düşünülürken, yanısıra iyi bir Çağdaş Sanat koleksiyoneri olarak sanatla buluşmaya da devam ediyoruz. Ferko Sanat Koleksiyonu içinde yer alan heykellerden oluşacak heykel bahçelerimiz de projemizi sanatla buluşturdu” diye konuştu.

 

Milliyet


Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı 


Ferko İnşaat yılın son projesini satışa çıkardı. Kağıthane'de Ferko Line ismiyle inşa edilecek ve 120 milyon dolar yatırımla yükselecek projede üçü ofis biri otel olmak üzere 4 blok bulunacak. Şirket, 2017 yılında ise Levent, Kağıthane ve Göktürk'te yeni projelere imza atacak.



Ferko Line tanıtım toplantısında sektörü değerlendiren Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Meriçten, son dönemde bazı projelerin çekmeceden çıkan mimari çizimlerle inşa edildiğini bunun da satışları olumsuz etkilediğini söyledi. Şirket olarak yaptıkları projelerde her türlü detayı göz önünde bulundurduklarına dikkat çeken Meriçten, “Yaptığımız her projede öncsinde titiz bir çalışma var. Biz hangi bölgedeyiz. Bu bölgenin ihtiyacı olan proje hangisi ve bizden gayrimenkul alacak kişiler neler istiyor gibi birçok sorunun yanıtını almadan proje çizmiyoruz. Doğru proje ve fiyat bir araya gelince de satışta zorlanmıyoruz” dedi


25 yıldır nitelikli projeler gerçekleştirdiklerini belirten Meriçten, projeleri zamanında tamamlayıp teslim etme ilkelerinin kendilerine duyulan güvende önemli bir etken olduğunu söyledi. Meriçten, “Bugüne kadar yaptığımız işin kalitesinden asla ödün vermedik, inanmadığımız hiçbir projede yer almadık”şeklinde konuştu.


Ferko Line için ciddi bir hazırlık yaptıklarını belirten, Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, “Projemiz business park konsepti ile tasarlandı. 105 bin metrekare toplam inşaat alanında 4 blok ile yükselecek ve bünyesinde 192 ofis, 38 adet ticari alan ve 173 oda kapasiteli Four Points by Sheraton Oteli'ni bulunduracak. Yatrım değeri arsa dahil 120 milyon dolar. Projeyi 24 ayda tamamlamayı ve 2018'in son çeyreğinde teslim etmeyi hedefliyoruz" dedi.


Yeni Şafak 


Haber Dünya'da şöyle yer aldı


Ferko, Kağıthane bölgesinde içinde otel, ofis ve ticari alan bulunan 120 milyon dolarlık Ferko Line projesini satışa sundu.


Gayrimenkul sektöründe 25 yıllık geçmişe sahip Ferko, Kağıthane bölgesinde içinde otel, ofis ve ticari alan bulunan 120 milyon dolarlık Ferko Line projesini satışa çıkardı. 105 bin metrekare toplam inşaat alanında 4 blok ile yükselecek projedeki ofislerin metrekare satış fiyatı 11 bin 750 TL’den başlıyor. Ferko Line anıtım toplantısında konuşan


Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, projeyi 2018’in son çeyreğinde tamamlayacaklarını söyledi. Meriçten, “Ferko Line, üç ofis bir de Four Points by Sheraton’ın bulunduğu toplam dört blok ile Kağıthane’nin merkezinde ana caddeye 300 metrelik cephede yükselecek. Bu projede yer alan ofis bloklarının lobi ve benzeri ortak alanları Almanya’nın en prestijli mobilya markası Walter Knoll tarafından tasarlanacak” dedi. Bünyesinde 192 ofis, 38 adet ticari alan bulunan projedeki 173 oda kapasiteli otelin Marriot & Starwood Grup Otelleri’ne ait Four Points by Sheraton markası taşıyacağını aktaran Meriçten, “Er Yatırım Turizm ve İnşaat tarafından işletilecek otel, 12 kattan oluşan 4’üncü bloğumuzun tamamında hizmet verecek” diye konuştu.


Metroya 1 kilometre mesafede


Bölgede bugüne kadar metro eksikliği yaşandığını belirten Meriçten, 2018’de açılması planlanan Mahmutbey- Mecidiyeköy Metro’sunun bu eksikliği gidereceğini ve porojenin Kağıthane durağına uzaklığının 1 kilometre olacağını işaret etti. Meriçten, ticari alanların metrekare satış fiyatının 9 bin ile 12 bin dolar arasında farklılık gösterirken ofislerin metrekare satış fiyatının ise 11.750 TL’den başladığını sözlerine ekledi.


Ferko Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Meriçten ise 25 yıldır özellikli ve adından söz ettiren nitelikte projeler gerçekleştirdiklerini belirterek, projeleri zamanında tamamlayıp teslim etme ilkelerinin kendilerine duyulan güvende önemli bir etken olduğunu söyledi. Meriçten, firma olarak çekmeceden proje yapmadıklarını iyi lokasyonların yanı sıra mimari anlamda İstanbul’a değer katan insanların karşısında durup bakabilecekleri projeler inşa ettikyerini dile getirdi.


Dünya



Geri Dön