29 / 03 / 2024

Ferzan Özer kimdir?

Ferzan Özer kimdir?

Ferzan Özer, 2014 yerel seçimlerinde CHP'den Eyüp Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Peki CHP Eyüp Belediye Başkan adayı Ferzan Özer kimdir? İşte Ferzan Özer'in biyografisi...



Ferzan Özer kimdir?

CHP Parti Meclisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Genel Merkezde toplandı. Basına kapalı olarak yapılan toplantıda, belediye başkan adayları belirlendi. CHP'nin 2014 yerel seçim listesine göre Eyüp Belediye Başkan adayı Ferzan Özer oldu. Peki Ferzan Özer kimdir?


Ferzan Özer biyografi..

1895 Yılında Manastır Rumeli'den İstanbul'a gelen İlyas Efendinin torunu olan Ferzan Özer, Dedelerinden kalma Eyüp'te kurduğu  işletme 113 yıldır faaliyetlerine hala devam etmektedir. 


İlyas Efendi'nin kurucusu olduğu Özer ailesi Eyüp'ün sosyal ve siyasi hayatında her zaman yer almıştır. Demokrat Parti geleneğinden gelen Özer Ailesi 27 Mayıs 1960 darbesi ile Eyüp'ten sürülür.


Demokrasiyle beraber Tekrar Eyüp'e dönen aile Nişanca Mahallesi'ndeki yaşamını sürdürür. Ferzan ÖZER,  bu kadar köklü bir Eyüp'lü ailenin çocuğu olarak 14 şubat 1962'de doğmuştur. 


Babası Sabri ÖZER, Amcası Osman ÖZER ve kuzeni Rıdvan ÖZER Eyüp Spor Kulübünde yıllarca başkanlık yaptı. Ferzan ÖZER'in amcası Osman Özer 27 Mayıs 1960 darbesine kadar daimi encümende, ve daha sonra da dört dönem Adalet Partisi'nden Eyüp'ten milletvekili olarak görev yapmıştır.


Babası Sabri ÖZER ise 16. yıl Adalet Partisi Eyüp İlçe Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Eyüp Rami'de bulunan "Boşnak Hüseyin Efendi Sokağı" ve bu sokağa adını veren Hüseyin Efendi, Ferzan ÖZER'in büyük dedesidir. 


Ferzan ÖZER'in Sosyal Yaşamı;


 - EyüpDostları Vakfı'nın Kurucusu ve mütevelli heyet Üyesidir.


" BİAD" İşadamları Derneği üyesi ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürdü.


- BAKSEV Vakfı Yaşam Merkezi ve Huzurevinin kurucu ve mütevelli heyet üyesi.


- İstanbul Ticaret Odası ve Sakatatçılar Odası Üyesi.


Ferzan ÖZER'in Siyasi Yaşamı;

1999 Yılında Demokratik Sol Parti (DSP)'ye üye olarak siyasete başlamış, daha sonra partinin ilçe sekreteri olmuştur.


İsmail Cem liderliğinde kurulan Yeni Türkiye Partisi'nin kurucularından olup 2002 tarihinde bu partinin ilçe başkanlığını yapmıştır.


YTP  Cumhuriyet Halk Partisi ile birleşince CHP üyesi olmuştur. Partide çeşitli görevlerde bulunan Ferzan ÖZER, Bakırköy Belediye Meclisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi ve Marmara Belediyeler Birliği Üyesidir.


Halen CHP Bakırköy Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan Özer, Encümen Üyesi, İmar Komisyonu Başkan Vekilliği ve Deprem Afet Komisyon görevlerine devam etmektedir. 


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Olarak ise; Meslek Odaları ve Kent Ekonomisi ile Engelliler Komisyonu üyesidir.




Geri Dön