28 / 03 / 2024

Fesih ne demektir?

Fesih ne demektir?

Kira sözleşmesinin sona ermesi ve iş ortaklık sözleşmelerinin sona ermesi halinde karşımıza çıkan fesih kelimesinin anlamı nedir? Kira sözleşmesinin feshi ne anlam ifade ediyor? Fesih ne demektir, işte yanıtı...



Fesih ne demektir?

Fesih kelimesi, genellikle kira sözleşmelerinin feshi ve iş ortaklıklarının feshi şeklinde karşımıza çıkıyor. Peki bu "fesih" kelimesi ne ifade ediyor? Fesih ne demektir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Fesih kelimenin anlamı:

Fesih kelimesinin sözlük anlamı, "önceden verilmiş bir yargının kaldırılması, bozulması, feshedilmesi" olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre "fesih" kelimesi kira sözleşmelerinin ve iş ortaklıklarının bozulduklarını ifade ediyor.


Kira sözleşmesinin feshi..

Kira sözleşmesinin bozulması halinde uygulanması gereken işlemler, Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanununa göre, kira sözleşmesinin feshi, olağanüstü nedenlerden veya sözleşme süresinin bitmesi gibi doğal nedenlerden söz konusu olabiliyor.


İş ortaklıklarının feshi..

Ortaklık sözleşmelerinin feshi de, sözleşme kapsamında yer alan şartların yerine getirilmemesi veya en az birinin gerçekleşmemesi halinde söz konusu oluyor. İş ortaklıklarının feshinde, ortaklık hisse senetleri Borsa kotundan da çıkarılıyor.





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön