23 / 04 / 2024

Fethi Yaşar: Eline keser alan inşaat yapmamalı!

Fethi Yaşar: Eline keser alan inşaat yapmamalı!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar "Eline keser alanın inşaat yapmaya çalışması üstelik de büyük çoğunluğu deprem bölgesi olan Anadolu topraklarında kabul edilebilir bir durum değildir" dedi.



Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Belediye Meclis üyesi Emre Aydın ve İMKON yönetim kurulu üyeleriyle Konfederasyon binasında bir araya geldi. İnşaat sektörünün en önemli sorunlarının dile getirildiği buluşmada Yenimahalle Belediyesi ve İMKON işbirliğinde Yenimahalle’de yapılacak çalışmaların da kapıları aralandı. 


10 gündür sokaktayım. Kapı kapı geziyorum diye konuşmasına başlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Bu ortamda hem yerel, hem de genel yöneticilerin vatandaşımıza, esnafımıza, sanayicimize, üretenlere destek ve moral vermesi gerekiyor. Zaman, omuz omuza olma zamanıdır” dedi. 


Eline keser alan bina yapmamalı


Yaşar “İnşaat müteahhitleri kentlerin güzelleşmesinde, sağlıklı barınakların yapılmasında, şehrin geleceğe sağlıklı taşınmasında en önemli noktadır. Ancak eline keser alanın inşaat yapmaya çalışması üstelik de büyük çoğunluğu deprem bölgesi olan Anadolu topraklarında kabul edilebilir bir durum değildir. Sektörün bir an önce yeniden dizayn edilmesi, bu işin bir ustalığı, kalfalığı olması gerekiyor. Bu şekilde hem milli hasıla heder ediliyor, hem de halk kandırılıyor” diye konuştu. 


Tek yol Müteahhitlik Hizmet Kanunu


Başkan Yaşar’a konfederasyon olarak yaptıkları çalışmaları ve ustalık eğitimlerini bir slayt eşliğinde aktaran Tellioğlu; müteahhit olabilmek için birtakım mesleki yeterlilik şartlarının yasa ile belirlenmesinin elzem olduğunun altını çizerek “Yurtiçi ve yurtdışı müteahhitlik sektörünün önünü açacak yol, Müteahhitlik Hizmet Kanunu'ndan geçmektedir” dedi. 


Yenimahalle’de ortak yapılabilecek ustalık eğitimleri ve kentsel dönüşüm çalışmalarının da masaya yatırıldığı ziyarette, kısa süre içinde İMKON, Yenimahalle Belediyesi işbirliğinin başlayacağı da müjdelendi. 



Yenimahalle Belediyesi



Haber Sabah'ta şu şekilde yer aldı


Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Yaşar burada yaptığı konuşmada, "İnşaat müteahhitleri kentlerin güzelleşmesinde, sağlıklı barınakların yapılmasında, şehrin geleceğe sağlıklı taşınmasında en önemli noktadır. Ancak eline keser alanın inşaat yapmaya çalışması üstelik de büyük çoğunluğu deprem bölgesi olan Anadolu topraklarında kabul edilebilir bir durum değildir" dedi.


Sabah



Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, inşaat sektörünün sorunlarının konuşulduğu İMKON ziyareti sırasında, “Eline keser alanın inşaat yapmaya çalışması kabul edilemez” dedi.


Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’nun (İMKON) ev sahipliğini yaptığı ve inşaat sektörünün sorunlarının konuşulduğu toplatıya katıldı. “10 gündür sokaktayım. Kapı kapı geziyorum” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Yaşar, “Bu ortamda hem yerel, hem de genel yöneticilerin vatandaşımıza, esnafımıza, sanayicimize, üretenlere destek ve moral vermesi gerekiyor. Zaman, omuz omuza olma zamanıdır” dedi. İnşaat sektörünün mevcut durumuyla ilgili eleştirilerde de bulunan Şayar, özetle şunları kaydetti:


SEKTÖR YENİDEN DİZAN EDİLMELİ

“İnşaat müteahhitleri kentlerin güzelleşmesinde, sağlıklı barınakların yapılmasında, şehrin geleceğe sağlıklı taşınmasında en önemli noktadır. Ancak eline keser alanın inşaat yapmaya çalışması üstelik de büyük çoğunluğu deprem bölgesi olan Anadolu topraklarında kabul edilebilir bir durum değildir. Sektörün bir an önce yeniden dizayn edilmesi, bu işin bir ustalığı, kalfalığı olması gerekiyor. Bu şekilde hem milli hasıla heder ediliyor, hem de halk kandırılıyor.”


‘YETERLİLİK’ İÇİN YASA ŞART

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhit olabilmek için birtakım mesleki yeterlilik şartlarının yasa ile belirlenmesinin elzem olduğunun altını çizerek, “Yurtiçi ve yurtdışı müteahhitlik sektörünün önünü açacak yol, Müteahhitlik Hizmet Kanunu’ndan geçmektedir” ifadesini kullandı. 

Yenimahalle’de ortak yapılabilecek ustalık eğitimleri ve kentsel dönüşüm çalışmalarının da masaya yatırıldığı ziyarette, kısa süre içinde İMKON, Yenimahalle Belediyesi işbirliğinin başlayacağı da belirtildi.


SON TARİH 26 MAYIS

İnşaat ustalarının Meslek Yeterlilik Belgesi alması için son tarihin 26 Mayıs olduğunu hatırlatan Tellioğlu, inşaat sektöründe işveren ve çalışanlara bu yönde çağrı yaptı. 

Belgesizliklerinden kaynaklı sorunları gidermeye yönelik ilk resmi sınavı gerçekleştirdiklerini belirten Tellioğlu, “Belgesiz işçi çalıştıran işveren veya vekillerine, devlet tarafından kişi başına 500 TL para cezası verilecek, çalışması yasaklanarak sektör dışına çıkartılacak” uyarısında bulundu.


Hürriyet




Haber Habertürk  Ankara  Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Belediye Meclis Üyesi Emre Aydın ve İMKON Yönetim Kurulu üyeleriyle Konfederasyon binasında bir araya geldi. 


İnşaat sektörünün en önemli sorunlarının dile getirildiği buluşmada Yenimahalle Belediyesi ve İMKON işbirliğinde Yenimahalle'de yapılacak çalışmaların da kapıları aralandı. "10 gündür sokaktayım. Kapı kapı geziyorum" diye konuşmasına başlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Bu ortamda hem yerel, hem de genel yöneticilerin vatandaşımıza, esnafımıza, sanayicimize, üretenlere destek ve moral vermesi gerekiyor. Zaman, omuz omuza olma zamanıdır" dedi. 


"İŞİN USTALIĞI, KALFALIĞI OLMALI" 


Yaşar "İnşaat müteahhitleri kentlerin güzelleşmesinde, sağlıklı barınakların yapılmasında, şehrin geleceğe sağlıklı taşınmasında en önemli noktadır. Ancak eline keser alanın inşaat yapmaya çalışması üstelik de büyük çoğunluğu deprem bölgesi olan Anadolu topraklarında kabul edilebilir bir durum değildir. Sektörün bir an önce yeniden dizayn edilmesi, bu işin bir ustalığı, kalfalığı olması gerekiyor. Bu şekilde hem milli hasıla heder ediliyor, hem de halk kandırılıyor" diye konuştu. Başkan Yaşar'a konfederasyon olarak yaptıkları çalışmaları aktaran Tellioğlu ise müteahhit olabilmek için birtakım mesleki yeterlilik şartlarının yasa ile belirlenmesinin elzem olduğunun altını çizdi. Tellioğlu, "Yurtiçi ve yurtdışı müteahhitlik sektörünün önünü açacak yol, Müteahhitlik Hizmet Kanunu'ndan geçmektedir" dedi. 




Habertürk Ankara



Haber Aydınlık Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


SEYHAN Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçenin şehircilik açısından en problemli bölgesi kabul edilen Barbaros ve  Bey Mahalleleri'ni kapsayan bir kentsel dönüşüm ve gelişim projesinin'başlatıldığını açıkladı. Karalar, Kentsel Dönüşümde ilk defa, "komşuyu komşudan ayırmadan kentsel dönüşüm" kavramının kendileri tarafından hayata geçirileceğini vurguladı. 


Yaklaşık 45 hektarlık bir alan üzerinde uygulanacak proje kapsamında hali hazırda bölgede bulunan 2 bin 811 konut ve 317 işyeri yıkılacak. Bu bölge üzerinde 4 bin 80 yeni konut ile 17 bin 216 metrekare alan üzerinde sağlık ocağı, park, spor alanı ile hastane, kültürel, spor, dini ve sosyal tesisler ile pazar yeri ve kreş inşa edilecek. 


Karalar, bölgedeki dönüşüm ve gelişimin tamamlanmasının ardından Barbaros ve Bey Mahallelerimin modern ve huzurlu yaşamın yeni adresi olacağını söyledi. Kentsel Dönüşümde ilk defa, "komşuyu komşudan ayırmadan kentsel dönüşüm" kavramının kendileri tarafından hayata geçirileceğini vurgulayan Başkan Karalar, "Hepimizin doğup büyüdüğü ve bugünkü kişiliğini bulduğu sevdiğimiz klasik mahalle kültürü modern yaşam alanları ile yeniden hayat bulacak, Kısaca komşuyu komşudan ayırmadan, insanları doğup büyüdüğü sokaklardan koparmadan ancak gelişen modern yaşamın olmazsa olmazları kabul edilen sosyal donatılarla zenginleştirilmiş yeni bir şehir inşa edeceğiz hep birlikte" diye konuştu. 


Aydınlık


Geri Dön