29 / 03 / 2024

Fethi Yaşar: Kentsel dönüşüm boş alanda yapılmaz!

Fethi Yaşar: Kentsel dönüşüm boş alanda yapılmaz!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle İnşaat Müteahhitleri Derneği'nin (YİM-DER) yeni hizmet binasının açılışına katıldı. Yaşar yaptığı açıklamada " Kentsel dönüşüm boş alanda yapılmaz " dedi




Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle İnşaat Müteahhitleri Derneği'nin (YİM-DER) yeni hizmet binasının açılışına katıldı. Dernek yöneticilerinden müteahhitlik mesleğine zarar veren kişileri denetlemelerini isteyen Yaşar, "Sırf kar amacı güdülerek yapılan gelişi güzel binalarla şehirler beton yığınları haline geliyor. Bu, gelecek kuşaklara yapacağımız en büyük kötülüktür. 

Kentsel dönüşüm adıyla derelerimiz, ovalarımız betonlaşıyor. Kentsel dönüşüm, sağlıksız kenti sağlıklı hale getirmektir. Kentsel dönüşüm, boş alanda yapılmaz. Boş alanlar, ortak yaşam alanı olarak planlanıp yeşillendirilmeli ve halkın hizmetine sunulmalıdır. Sizlerden isteğim, mesleğinizin sorumluluğunu bilerek hareket etmenizdir" dedi. 

Açılışa yoğun katılım YİM-DER daha aktif bir şekilde hizmet verebilmek için hizmet binasını yeniledi. 

Dernek Başkanı Suat Alp'in ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Kaymakamı Mustafa Dündar,  Ankara  Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, CHP Milletvekili Sinan Aygün, MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürü Cihangir Kaya, Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Başkanı Veli Sarıtoprak, MHP İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Birleşik İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkanı Mustafa Şahin, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçaıı, OSİAD Başkanı Adnan Keskin, STK temsilcileri ve çok sayıda müteahhit katıldı. 

Seğmenlerin gösterileriyle renk kattığı açılışta YİM-DER Başkanı Suat Alp, Yenimahalle'ye ve Ankara'ya daha iyi hizmet verebilmek için dernek binalarını yenilediklerini söyledi. Açılışa katılan tüm davetlilere teşekkür eden Alp, ilerleyen günlerde müteahhitlerin yaşadığı sorunların masaya yatırılacağı bir toplantı yapacaklarını sözlerine ekledi. 

"Dünya betonlaşıyor" Derneğin Yenimahalle'yi daha da güzelleştirmesini ve halkı sağlıklı, güzel konutlara kavuşturmasını temenni eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, konuşmasında müteahhitlere uyarılarda bulundu. Kentsel dönüşüm adıyla kar amacı güdülerek boş alanların betonlaştığını ve şehirlerin yaşanmaz hale geldiğini kaydeden Yaşar, "Gelecek kuşaklara betonlaşmış bir dünya bırakmak, onlara yapacağımız en büyük kötülüktür. Bununla el ele mücadele edelim" dedi. 



Milliyet Ankara


Geri Dön