19 / 03 / 2024

Fethi Yaşar: Meydan kültürü yeniden canlanacak

Fethi Yaşar: Meydan kültürü yeniden canlanacak

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, başkentte unutulmaya yüz tutmuş meydan kültürünü Çayyolu ve Batıkent'teki alanlarda canlandıracaklarını bildirdi



Yaşar, geçmiş dönemlerde Ankara'nın Avrupa kentlerinde olduğu gibi meydanlarla donatılı olduğunu anımsattı. Meydanların kent kimliği açısından önemli yeri olduğuna dikkati çeken Yaşar, çok önceki dönemlerde Yıldırım Beyazıt Meydanı, Opera Meydanı, Ulus ve Kızılay Meydanı'nın var olduğunu ancak günümüzde "meydan yoksulluğu" yaşandığını kaydetti.

Ankara'da ulaşıma çözüm adına yapılan alt üst geçitlerle meydan kültürünün tahrip edildiğini savunan Yaşar, metronun bir an önce yapılması ve toplu taşımacılığın özendirilmesiyle, trafik sorunun çözüleceğini bildirdi. Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, Çayyolu-Kızılay metrosunun tamamlanması halinde çok sayıda kişinin toplu taşımacılığı tercih ederek, özel araçlarıyla Kızılay'a gelmeyeceklerini ve trafikte yoğunluk olmayacağı gibi, yakıt tasarrufu anlamında da rahatlık yaşanacağını söyledi.

Yaşar, belediyenin Çayyolu'nda Arcadium Alışveriş Merkezi'nin arkasındaki 20 bin metrekarelik arsasına yapacakları meydan düzenlemesi kapsamında, amfi tiyatro, su oyunları, havuzlar yapılacağını ve 1 yıl içinde tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

"TASARRUFLU ŞEKİLDE GİDİYORUZ"
Batıkentte de 30 bin metrekarelik alanda meydan düzenlemesi yapacaklarını ifade eden Yaşar, 7'den 70'e tüm vatandaşların gereksinimlerini giderecek hizmet sunacaklarını kaydetti. 2010 yılında sağlıkta Aile Hekimliği sistemine geçileceğini anımsatan Fethi Yaşar, bu dönemde Yenimahalle'de sağlık ocakları çerçevesinde sıkıntı yaşanmaması için gereken çalışmanın yapıldığını bildirdi.

Belediye olarak arsa verdiklerini ve hayırseverlerin bu alanlara sağlık ocağı yaptırdıklarını anlatan Yaşar, Gazi Üniversitesi ile yaptıkları iş birliği kapsamında Demetevler Karşıyaka İş Merkezi'ndeki 14 adet dükkanı, "Ağız ve Diş Polikliniği" olarak hizmete açacaklarını söyledi.

Yenimahalle'deki 136 okulda boya-badana, tesisat onarımı ve spor sahasındaki eksiklerin giderilmesi yönünde başlatılan projede, 50 okulda çalışmanın tamamlandığını ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, şunları kaydetti: "Hangi çatı adı altında hizmet verirse versin, bir kurumun başındaki yöneticinin, kamu harcamaları konusunda 'kendi cebindeki parasını kullanır gibi davranması' halinde, ekonomik anlamda tasarruf sağlanır. Belediyenin başına geldiğimizde en şaşırtıcı olaylardan biri de belediyenin mal varlığı listesinin olmamasıydı. Bu sorunu da çözüyor ve sıkıntıları gideriyoruz. Yakıtta da dahil bir çok alanda tasarruflu şekilde gidiyoruz."
AA


Geri Dön