19 / 03 / 2024

Fethi Yaşar: Modern bir yaşam merkezi kazandırıyoruz!

Fethi Yaşar: Modern bir yaşam merkezi kazandırıyoruz!

Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi protokol imza töreninde, mahalledeki 907 gecekondunun yıkılmasından elde edilecek 221 bin 13 metrekarelik alana modern konutlar yapılacağını söyledi



Ankaranın Yenimahalle Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy Mahallesindeki 907 gecekonduyu yıkacak. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Belediye Meclisi Toplantı Salonunda, "Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi" protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, mahalledeki 907 gecekondunun yıkılmasından elde edilecek 221 bin 13 metrekarelik alana modern konutlar yapılacağını söyledi.

Bölgede 907 gecekondunun yanı sıra 16 adet imar tapulu arsa bulunduğunu ifade eden Yaşar, proje kapsamında toplam 923 kişinin konut sahibi olacağını söyledi.

Yenimahalle gibi bir ilçe belediyesi için büyük bir projeyi hayata geçireceklerini ifade eden Yaşar, "Bu bölgeyle ilgili bizden daha önceki yönetimler Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile anlaşmalar yapmış. Ancak biz bu anlaşmaları iptal ederek yeniden ihale süreci başlattık. Amacımız vatandaşa TOKİnin yaptığı sosyal konutlardan daha iyi evler sunabilmek. Sanayi merkezlerinin arasında modern bir yaşam merkezini, Ankaralıya kazandırıyoruz" diye konuştu.

Yeni konutların 4 1, 3 1 ve 2 1 olarak inşa edileceğini kaydeden Yaşar, "Konut alanı 158 bin metrekare olacak. Daireler ısı yalıtımlı, depreme dayanıklı, çevre düzenlemeleri yapılmış, otoparklı, altyapı ve üst yapısı tamamlanmış olacak. Yüksek kalitede toplam 15-17 katlı, 22 bloklu modern bir yaşam alanı oluşturulacak. Gecekondu sahipleri 7 bin 500 liradan başlayan bedeller ödeyerek, 48-120 ay taksitle konut sahibi olacaklar" şeklinde konuştu.

Yüklenici firmanın konutları ruhsatlar alındıktan sonra 500 günde teslim edeceğine dikkati çeken Yaşar, yasaların kendilerine verdiği yetkiyi kullandıklarını vurguladı. Gecekondularının yıkılmasını istemeyen bazı vatandaşların hukuksal yollara başvurduğunu hatırlatan Yaşar, "30-35 yıl toz toprak içinde yaşayan, o bölgenin kahrını çeken vatandaşı daha iyi şartlarda yaşatmayı amaçlıyoruz" dedi.

AA


Geri Dön