25 / 04 / 2024

Fethi Yaşar müteahhitlere sorumluluk çağrısı yaptı!

Fethi Yaşar müteahhitlere sorumluluk çağrısı yaptı!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle inşaat Müteahhitleri Derneği' nin ( YİM - DER ) yeni hizmet binasının açılışına katıldı. Fethi Yaşar müteahhitlere sorumluluk çağrısında bulundu...




Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle İnşaat Müteahhitleri Derneği’nin (YİM-DER) yeni hizmet binasının açılışına katıldı. Dernek yöneticilerinden müteahhitlik mesleğine zarar veren kişileri denetlemelerini isteyen Yaşar, “Sırf kar amacı güdülerek yapılan gelişigüzel binalarla şehirler beton yığınları haline geliyor. Bu, gelecek kuşaklara yapacağımız en büyük kötülüktür. Kentsel dönüşüm adıyla derelerimiz, ovalarımız betonlaşıyor. Kentsel dönüşüm, sağlıksız kenti sağlıklı hale getirmektir. Kentsel dönüşüm boş alanda yapılmaz. Boş alanlar, ortak yaşam alanı olarak planlanıp yeşillendirilmeli ve halkın hizmetine sunulmalıdır. Sizlerden isteğim, mesleğinizin sorumluluğunu bilerek hareket etmenizdir” dedi.

YİM-DER daha aktif bir şekilde hizmet verebilmek için hizmet binasını yeniledi. Dernek Başkanı Suat Alp’in ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Kaymakamı Mustafa Dündar,  Ankara  Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, CHP Milletvekili Sinan Aygün, MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürü cihangir Kaya, Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Başkanı Veli Sarıtoprak, MHP İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Birleşik İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkanı Mustafa Şahin, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, OSİAD Başkanı Adnan Keskin, STK temsilcileri ve çok sayıda müteahhit katıldı. Seğmenlerin gösterileriyle renk kattığı açılışta YİM-DER Başkanı Suat Alp, Yenimahalle’ye ve Ankara’ya daha iyi hizmet verebilmek için dernek binalarını yenilediklerini söyledi. Açılışa katılan tüm davetlilere teşekkür eden Alp, ilerleyen günlerde müteahhitlerin yaşadığı sorunların masaya yatırılacağı bir toplantı yapacaklarını sözlerine ekledi.


“DÜNYA BETONLAŞIYOR”

Derneğin Yenimahalle’yi daha da güzelleştirmesini ve halkı sağlıklı, güzel konutlara kavuşturmasını temenni eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise, konuşmasında müteahhitlere uyarılarda bulundu. Kentsel dönüşüm adıyla kar amacı güdülerek boş alanların betonlaştığını ve şehirlerin yaşanmaz hale geldiğini kaydeden Yaşar, “Gelecek kuşaklara betonlaşmış bir dünya bırakmak, onlara yapacağımız en büyük kötülüktür. Bununla el ele mücadele edelim” dedi.

Müteahhitliğin tanımının yapılması gerektiğinin altını çizen Yaşar, “Her önüne gelen müteahhitlik mesleğine soyunması, bu mesleğe ciddi zararlar veriyor. Müteahhitliğin bir tanımı yapılmalıdır. Herkes sorumluluk içerisinde çalışmalı ve verdiği sözün arkasında durmalıdır. Mal sahipleri müteahhitlere güvenip arsaları üzerine bina inşa ettiriyor. Ancak müteahhidin iskan almadan kaçması gibi sorunlarla vatandaş mağdur oluyor. İnsanların iskan parasını ödeyecek gücü olmayabilir. Dernek olarak meslektaşlarınızı uyarıp bu gibi mağduriyetlerin önüne geçmelisiniz. Derneğinizin vatandaşın haklarını korumakta öncülük etmesini diliyorum” diye konuştu.

Sık sık yapılan imar yönetmeliği değişikliklerini de eleştiren Yaşar, “Her siyasi iktidar kendine göre yönetmelik belirliyor. Belediyemize her gün yeni bir imar yönetmeliği geliyor” dedi.

Müteahhitlerin merkezi ve yerel yönetimlerden beklentilerini ifade eden Birleşik İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkanı Mustafa Şahin, İstanbul Mecidiyeköy’de yaşanan asansör faciasını hatırlatarak, inşaat sektöründeki denetimsizliği eleştirdi. Şahin, her olayın faturasının müteahhitlere kesildiğini söyledi.

ATO Başkanı Salih Bezci de, yeni dernek binasının hayırlı olmasını temenni ederek, müteahhitlere ATO olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Yenimahalle Kaymakamı Mustafa Dündar ise derneğin yeni binasında daha başarılı ve daha etkin olmasını temenni etti.

Daha sonra protokol tarafından derneğin yeni hizmet binasının açılışı yapıldı. Dernek Başkanı Alp, açılışın ardından misafirlerini makamında ağırladı.



Milliyet


Geri Dön