20 / 04 / 2024

Fethi Yaşar'dan Yenimahalle'ye kültür merkezi müjdesi!

Fethi Yaşar'dan Yenimahalle'ye kültür merkezi müjdesi!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Turgut Özal Mahallesi Parkı ve Sağlık Ocağı’nı görkemli bir törenle hizmete açtı. Yaşar açılışta mahalle sakinlerine kültür merkezi yapacaklarını da müjdeledi.




Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Turgut Özal Mahallesi Parkı ve Sağlık Ocağı’nı görkemli bir törenle hizmete açtı.


Açılış törenine Yaşar’ın yanı sıra CHP  Ankara  Milletvekili Murat Emir, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, Başar Bal, Kent Konseyi Başkanı Atila Çınar, meclis üyeleri,  muhtarlar ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.


Açılış öncesi mahalle sakinlerine seslenen Yaşar, “Hangi düşünceden, hangi ırktan, mezhepten olursak olalım kimseyi ayırt etmiyorum. Tek gayem bu ülkede yaşayan her yurttaşımın Türkiye Cumhuriyeti’nin özgür bir bireyi, eşit bir yurttaşı olmaktan onur duyması.  Ben göreve gelmeden önce Turgut Özal Mahallesi’nde doğru dürüst asfalt, kaldırım yoktu. Her yer çamur içerisindeydi. Bir tane yeşil alan yoktu. Belediye adına yapılan tek bir iş yoktu. O günden bu günlere geldik. Bugün 3 bin metrekare alan üzerine inşa ettiğimiz park ve sağlık ocağımızı açıyoruz. Geldiğimde ne söz vermişsem Hepsini bir bir yerine getiriyorum” dedi.


Mahalle sakinlerine kültür merkezi yapacaklarını da müjdeleyen Başkan Yaşar, “Ne yapıyorsak hepsini sizin paralarınızla, vergileriniz ile gerçekleştirdik. Benim görevim sizin paralarınızı size hizmet etmek için kullanmak.  Size bir müjde vermek istiyorum. Turgut Özal mahallesinde bir kültür merkezini bu dönem sonuna kadar açacağız.  Size bunun sözünü veriyorum. Bir de 19 Mayıs’ta Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan ilk Türk olan Aziz Sancar’ın ismini vereceğimiz parkı Turgut Özal Mahallesi’nde açacağız. Mahalle Muhtarımız bana bir sağlık ocağı yetmiyor dedi. Ben de elimden geleni yaptım ve bu ikinci sağlık ocağını inşa etmeye karar verdim. Bunlar bizim görevimiz olmadığı halde 30 a yakın sağlık ocağını yaptık” diye konuştu.


Kurdele kesildi, güvercinler gökyüzüne bırakıldı


Mahalle muhtarı Suna Sezer ise Başkan Yaşar’a çiçek takdim etti ve “Belediyemizin 7 yıl gibi çok kısa bir süre içerisinde mahallemize yaptığı hizmetler sayesinde mahallemiz şu anda elit, arzulanan, talep edilen bir konum haline gelmiştir. Tüm bu hizmetlerden dolayı Başkan Yaşar’a ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.


Konuşmaların ardından Yenimahalle Belediyesi Tubil Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisini izleyen vatandaşlar, Başkan Yaşar’la selfie çekilmeyi de ihmal etmedi. 



Yenimahalle Belediyesi


Geri Dön